SRK werkgroep
Children in Trouble BarneveldNon-profitorganisatie

Wie zijn wij en wat doen wij.

gescand poppetje Hulp031.jpg
SRK/Children in Trouble Barneveld trekt zich het lot aan van kinderen uit Wit-Rusland die kanker hebben of herstellende zijn van kanker en nu in de controlerende fase zitten. Wij proberen met een werkgroep van 7 personen, die dagelijks actief is deze kinderen een beter leven te geven.
 
Wij willen deze ouders en kinderen helpen. De groepen kinderen zijn herstellende van kanker en moeten minimaal een half jaar kankervrij zijn voordat zij van de Wit Russische regering het land mogen verlaten. Een kind wat kanker heeft gehad heeft het nodig om, ongeveer 7 jaar lang, éénmaal per jaar een maand uit radioactief besmet gebied te zijn. De organen die van de behandeling een klap meegekregen hebben, kunnen alleen dan genezen. In één maand wordt het bloed helemaal verschoond. Dit kan niet in Wit Rusland zelf, omdat overal in het land nog radioactiviteit aanwezig is.
 
Daarom organiseren wij voor deze kinderen vakanties in Nederland. In ons land verblijven zij in een omgeving met veel schone buitenlucht, krijgen zij gezond en vitaminerijk eten en heel veel aandacht waardoor zij lichamelijk en geestelijk een belangrijke gezondheidsimpuls krijgen.
Ons hoofddoel is om eens in de 2 jaar een groep van deze kinderen uit te nodigen.
Maar tussendoor doet onze stichting er alles aan om kinderen, die in het ziekenhuis behandeld worden, en hun ouders zo goed mogelijk te helpen.

Children in Trouble(CIT) Barneveld - info@citbarneveld.nl