SRK werkgroep
Children in Trouble BarneveldNon-profitorganisatie

Voedselpakketten

voedselpakket.jpg
Via onze moederorganisatie SRK hebben wij de mogelijkheid om voedselpakketten te versturen.
 
Als CIT werkgroep Barneveld hebben wij eind 2009 25 voedselpakketten laten bezorgen bij gezinnen, die een kind met (ex) kanker hebben.
 
Sommige prijzen van etenswaren zijn verdubbeld ! Terwijl er soms geen salaris wordt uitbetaald !
 
In een voedselpakket zit o.a. Meel, olie, suiker, koffie, thee, rijst en zout. De eerste levenbehoeften dus.
 
In Wit Rusland zijn de prijzen van levensmiddelen verdubbeld.
Het geldt vooral voor de voedsel prijzen! De prijs van melk, boter en vleesproducten is verdubbel ten opzichte van vorig jaar. Verder is er op het platteland achterstand in het betalen van salarissen.
 
Dus is er grote zorg !
 
De rijken worden rijker, de armen worden armer.
 
Met voedselpakketten in Belarus kunnen we helpen !
 
Het is een vrijwel onmogelijke situatie om nog voedselpakketten vanaf hier te versturen. De lading moet worden opgeslagen in een boerenschuur (onze douane loods) en we moeten altijd wachten op inklaring van de goederen. Het is het beter en goedkoper om alle pakketten in Belarus te laten maken. Een bijkomend positief effect: we helpen op deze wijze wel dubbel, zowel economisch als sociaal.
Nog een voordeel: de voedselpakketten kunnen het gehele jaar door besteld, gemaakt en bezorgd worden. Om het plaatselijk te mogen organiseren is het wel noodzakelijk om tenminste 50 pakketten te maken.
 
Wie mogen de voedsel of kleding pakketten ontvangen ?
 
Alleen kinderen die hier geweest zijn en nog niet volwassen (18+) zijn. Zij kunnen zonder veel administratieve procedures de pakketten van ons als humanitaire organisatie aannemen. Verder mogen invaliden, chronisch zieken zoals CIT kinderen, grote gezinnen, bejaarden en natuurlijk mensen die onder het sociaal minimum zitten pakketten aannemen.

Children in Trouble(CIT) Barneveld - info@citbarneveld.nl