SRK werkgroep
Children in Trouble BarneveldNon-profitorganisatie

15 maart

IMG_0123.JPG
Woensdag zijn de kinderen aangekomen na een reis van 26 uur. Zij hebben geen problemen gehad bij de grens en waren binnen een half uur al over de grens. Hier aangekomen hebben zij wat te drinken gehad. Hans heeft hen welkom geheten en verteld dat wij blij zijn dat zij hier zijn en hopen dat het een hele fijne tijd voor hen mag worden. De kinderen waren zelf ook heel blij. Daarna gingen zij allen met hun bagage naar hun kamers om uit te pakken. Later kregen zij een lekker bakjes fruitcocktail wat er al heel feestelijk uit zag en daarna mochten zij spelen. De eerste dag hebben wij, als altijd, macaroni gegeten wat erg in de smaak viel. Na het eten al gelijk het eerste rustuurtje, zij hebben duidelijk de instructies gekregen hoe het dagritme er hier uit ziet. Daarna lekker buiten gespeeld, want het was heel zonnig lenteweer. ’s Avonds brood gegeten en na het eten douchen en naar bed. Ze gingen vroeg slapen want nu waren de kinderen toch wel heel moe. Ook de begeleiding ging vanavond vroeg slapen, ook zij waren echt wel moe.

16 maart

IMG_0167.JPG
Om 8 uur zat iedereen al aan tafel, zij waren in de veronderstelling dat het al 10 uur was, want dat is de Wit Russische tijd. Is wel even wennen, maar gaat vast wel goed komen. Vanmorgen eerst een korte wandeling in het bos gemaakt en daarna de kledingbeurs. Dat is als altijd weer een groot succes, vooral voor de meisjes! Eén van de jongens was zijn vest kwijt die hij van thuis meegenomen had, had hij omgeruild. Een andere jongen had inmiddels het vest uitgekozen, dus even paniek, maar uiteindelijk is het vest weer boven tafel gekomen. Peter, Jenet en Steventje kwamen eten koken en net als andere jaren maakte Peter er weer een show van. Een hele vrolijke maaltijd dus. ´s Middags kwamen Jacolien, Julia en Lise-Lotte. Julia en Lise-Lotte kwamen voor een maatschappelijke stage. Het was prachtig lenteweer, dus lekker buiten spelen en nog een boswandeling gemaakt. ’s Avonds kwam de hond Doedel op bezoek, dat was bijzonder, de kinderen vonden het prachtig maar 1 hond en 22 kinderen was zelfs voor Doedel een beetje veel van het goede. De kinderen hebben naamkaartjes gekleurd, in het dagboekje geschreven, wat gedronken en daarna naar bed. Alles bij elkaar een geslaagde dag.

17 maart

IMG_0191.JPG
Vanmorgen hebben de kinderen de eerste lessen gehad, dus het was rustig op de Wildwal.
Het eten was een groot succes, stamppot van rauwe andijvie met een speklap er bij. Ook weer zeker voor herhaling vatbaar.
Vanmiddag werd het luchtkussen gebracht, een kasteel en dat was helemaal een groot succes. Na het rustuurtje mochten zij er op spelen.
Op aanraden van de dokter in groepjes niet allemaal tegelijk, moeilijk dat wachten, wat kunnen 10 minuten dan lang duren. Maar iedereen heeft het heel erg naar de zin gehad, echt een feest zo. En lekker moe nog een poosje gekleurd en geknutseld of een spelletjes gedaan met Rosewitha.
Vanavond voor het eerst gezonden.

18 maart

IMG_0237.JPG
 
Vanmorgen om 9.00 uur verzamelen. Allemaal in het rood en de bus in naar BurgersZoo. Wat een feest was dat, er was zoveel te zien, veel dieren, planten, de oceaan, grote vissen, zand in de dessert en ook daar allemaal dieren, teveel om op te noemen en bijna teveel om allemaal te bekijken. Steeds werd er weer wat nieuws ontdekt. Tussen de middag lekker patat met knakworst, heerlijk! Aan het eind nog even lekker uitleven in de speeltuin en daarna weer met de bus terug. Wat nog leuk was, de chauffeur van de bus reed onderweg over de miljoen kilometer van de bus heen, wat hem uiteraard een applaus van de kinderen op leverde.In Lunteren hebben we heerlijke soep gegeten met broodjes er bij. Dat ging er echt wel in!

19 maart

IMG_0300.JPG

Vanmorgen met Maarten en Hans een boswandeling gemaakt naar de Toren.
Na het eten het rustuurtje en daarna de eerste bijbellessen van Anton Verstoep. Er was er ook muziek bij, wat het natuurlijk extra leuk maakte. De kinderen waren vol interesse.
Daarna de handen schilderen en op de levensboom plaatsen, is inmiddels een stukje traditie geworden. Met Erica en Willem er bij werd ook dit weer een vrolijke bezigheid.  ’s Avonds na het eten een disco gehouden, kinderen even lekker helemaal los, ze hadden hier heel veel plezier in en waren dan ook goed moe toen zij naar bed gingen.
 

20 maart

IMG_0326.JPG

In de ochtend hadden de kinderen weer les. Halverwege de ochtend en lekker naar buiten, fruit en drinken en daarna verder met de les.
’s Middags na het rustuurtje stond er niets op het programma, dus zijn de strijkkralen tevoorschijn gehaald en hebben zij zich hiermee heerlijk vermaakt. Het was een regenachtige dag, dus een wandeling zat er niet in. ’s Avonds zingen, gaat al heel goed. En toen kwam Doedel nog een poosje.
 

21 maart

IMG_0332.JPG
 
Het is ons opgevallen dat de kamers er netjes en opgeruimd uit zien. Per kamer heeft de lerares een dagverantwoordelijke aangesteld. Iedere dag is er iemand aan de beurt. Goede actie!
Na de les en eten zijn we met de hele groep naar Lunteren gegaan en hebben door het centrum gewandeld en hebben zelfs de molen gezien.
Daarna weer terug naar de Wildwal waar de eerste chauffeurs al snel kwamen. Om 17.00 uur zijn we naar de Elstar gegaan waar we mochten komen tafelgrillen. Het was echt een feest en de kinderen hebben volop genoten. Ieder zijn eigen vlees grillen en nog een heerlijk ijsje toe.
 

22 maart

IMG_0359.JPG
 
Vanmiddag naar de Vogelhorst geweest. Dit is de sportzaal bij een school. De kinderen hebben zich prima vermaakt, blozende gezichten.Diverse atributen mochten zij gebruiken. Even lekker uitgeleefd! Terug in de Wildwal nog even buiten spelen. Het was zulk heerlijk weer.
Bij het avondeten heerlijke kippensoep van Peter, dit was smullen.
In de avond is Maarten langs geweest en heeft ons les gegeven over Nederland.

23 maart

IMG_0409.JPG
Na een paar dagen les te hebben gehad word het tijd voor een buitenles. Vanochtend staan er 2 boerderijen op het programma. Eerst zijn we naar een varkenshouderij geweest. Hier hebben we veel geleerd over het fokken van varkens. We hebben zelfs biggetjes gezien die afgelopen nacht geboren zijn.
Hierna werden we ontvangen op boerderij ‘de Groote Voort’. Hier wordt op biologische wijze de kaas ‘Remeker’ gemaakt. De melk hiervoor is afkomstig van de Jersey koeien die hier gehouden worden. Al verschillende prijzen zijn in de wacht gesleept met deze kaas. Uiteraard hebben we de kaas geproefd, heerlijk!
Na het zien van deze boerderijen en het proeven van de kaas waren we welkom bij ‘de Goudreinet’. Hier worden we getrakteerd op patat met een kroket of een frikandel. Met een roomijsje na. Met de zon erbij is het een heerlijke dag vandaag.

24 maart

IMG_0459.JPG
Vanmorgen een halve ochtend les, want de Wit Russische ambassadeur en de locoburgemeester uit Barneveld kwamen op bezoek. Het was een officiële maar ook vrolijke ontmoeting. De heer v.d. Hengel had voor ieder kind een cadeautje meegebracht en de ambassadeur wat lekkers voor allemaal.
Vanmiddag zijn we met de bus naar het Spoorwegmuseum in Utrecht geweest en dat was geweldig! Wat hebben ze weer genoten, zoveel verschillende treinen en soms met animatie, het was net echt en spannend! In één woord geweldig weer. Wat zullen ze slapen vannacht, hoewel sommige kinderen in de bus al een beetje geslapen hebben.
Bij het brood eten een lekker knakworstje er bij, dat ging er ook wel in.
Vanavond disco beneden in de kelder. Even lekker uitleven allemaal.

25 maart

IMG_0463.JPG
Vandaag de verjaardag van Rostiek, hij is nu 9 jaar. De hele huiskamer was versierd, ook zijn stoel. Na het ontbijt zijn we opgehaald door de busjes van Rode Kruis en Brandweer. Bij het hulpverleningscentrum hebben we veel uitleg gekregen over brandweer en Rode Kruis en we mochten van alles uitproberen. Het was weer geweldig en nog zeer leerzaam ook!
Tussen de middag lekkere pannenkoeken gegeten die door leden van het Rode Kruis gebakken waren, ze smaakten echt wel lekker! Na het eten naar het Paradijs waar alle kinderen heerlijk konden spelen, dieren knuffelen, skelteren of in de speeltuin spelen. Vanavond nog lekker verjaardagstaart gegeten! Het was weer heel mooi weer vandaag en zij hebben erg genoten.
 

26 maart

IMG_0623.JPG
 
Vandaag weer eens een rustige dag. Na alle drukte en uitjes van de afgelopen week is dit wel even heel belangrijk. Vanmorgen lekker naar het bos gewandeld en daar een leuk spel gedaan. Dit was heel interessant en de kinderen hebben er van genoten. Het was gelijk ook een leerzaam spel over bomen, planten, dieren e.d. De kok's van vandaag hadden een lekker verrassingsmenu gemaakt met een smakelijk toetje. Na de middagrust kwam Anton Verstoep en heeft over de bijbel verteld en zij hebben gezongen. Daarna weer lekker buiten gespeeld. Het weer is zo mooi, dus volop genieten even.
 

27 maart

IMG_0635.JPG
Vanmorgen begonnen met de schoollessen, tussendoor even 2 keer pauze gehad.
De koks van vandaag hebben spinazie, aardappels, sla en slavinken gekookt. Met ei voor over de spinazie, maar ei hoefden zij niet veel. Echter nog een rondje met de bussen mayonaise en ketchup er bij, ja lekker, dan gaan er opeens heel veel handen omhoog, mag ik er nog één? Prachtig om te zien en mee te maken. Vanmiddag lekker buiten gespeeld weer, het was 20 graden, dus de wangen beginnen al te verkleuren. Buiten fruit gegeten en gedronken, verrassing: stukjes kaas en worst er bij! Bij het brood eten kwam de viskraam kibbeling bakken, nou dat ging er ook wel in, ook dat was weer smullen. Na het eten kwamen ze van Jopie's dromenquilts www.jopies-dromenquilt.blogspot.nl en kregen alle kinderen een quilt uitgereikt.

28 maart

IMG_0665x.jpg
Vanmorgen tijdens de les zijn alle bedden weer verschoond, met dank aan de stagiaires. De koks hebben een Italiaanse hap gemaakt op z’n Hollands en dat ging er wel in, zoals zijzelf zeiden “Bellisima!” Er is goed gegeten. Na het rustuurtje op weg naar de geitenboerderij en wat was het een succes daar! Zoveel geiten, grote en kleine. En babygeitjes, vooral deze waren erg in trek om te knuffelen. Ook de robotmachine was erg leuk. Nog even spelen op de trampoline en de skelter en daarna naar ’t Hek, waar lekkere patat klaar stond, met een ijsje en een cadeautje voor allemaal!
’s Avonds nog een piraten- en prinsessen speurtocht in het bos waar de kinderen vol enthousiasme aan meededen

29 maart

IMG_0683.JPG

De dokter vertelde dat er geen les was vandaag, de begeleiding ging een dagje uit, dat gaf een luid gejuich! Na de nodige instructies en vermaningen vertrokken zij. Boswandeling, spellen, lekker buiten spelen vandaag. De koks hebben zich ook weer lekker uitgeleefd en er is goed gegeten.
’s Middags kwam de poffertjeskraam, er zijn echt veel poffertjes gegeten, brood maken was niet nodig! Een hele leuke verrassing dus. Van brooddeeg nog leuke figuren gemaakt, maar dat bakken duurt zo lang, pfff….  Het was best wel een zware dobber voor de vrijwilligers vandaag maar het is allemaal goed gegaan, petje af voor hen!
 

30 maart

IMG_0697.JPG

Vanmorgen weer serieus les op school en daarna heerlijk gegeten. Deze hele week koken er mannen van de Ronde Tafel en het mag gezegd worden: ook zij doen echt hun best! De kinderen eten nog steeds met smaak, fijn om dat te zien. Vanmiddag kwamen de sjoelbakken en werd er een competitie gehouden. Het was fijn om te zien dat alle kinderen ook hier weer van genoten. Sommige kinderen hebben nog geblinddoekt een poppetje of auto getekend, lachen!
Na het brood eten met een lekkere kop groentesoep er bij was er de prijsuitreiking en daarna werden de gebreide truien uitgedeeld, Helaas voor 2 kinderen geen passende trui, maar komt wel goed. Daarna nog lekker buiten gespeeld, het weer werkt ook wel heel goed mee.

31 maart

IMG_0724.JPG
 
 
Na de les lekker gegeten en na het rustuurtje kregenwe bezoek gekregen van Mirjam van SRK en Irina van HelpPeople. Daarna kwamen de jongeren van het jeugd Rode Kruis. Zij kwamen met 10 verschillende soorten spellen, dat was erg leuk. De spellen waren o.a. touwtje springen, hand verbinden, blikken gooien, voetbal met waterflessen, tennissen met een grote opblaasbal enz.
’s Avonds na het eten hebben ze mooie, heerlijk ruikende zeepkettingen gemaakt. Ook dit was weer een belevenis

1 april

IMG_0756x.jpg
 
Vanmorgen lekker buiten gespeeld en vanmiddag de fiat500 tour. Nou, dat was me even wat, komen er zo waar meer dan 30 fiats500 het terrein oprijden. Voor alle kinderen was er een privé-fiat, voor de begeleiding ook natuurlijk. Wat een fleurig geheel en wat een plezier. Halverwege de rit even uitleven in een speeltuin en daarna verder de rondrit. Weer op de Wildwal hebben Erica en Willem buiten hamburgers gebakken en heeft iedereen broodjes hamburger gegeten, heerlijk! Ook deze dag is weer een topdag geworden.
 

2 april

Vanmorgen na het fruit eten een lekker wandeling gemaakt naar de eendenvijver in het Lunterse buurtbos..
Vandaag lekkere kapucijnderschotel gegeten.
Na het rustuurtje bijbel les gehad, iedereen luisterde vol aandacht, op een enkeling na die toch stiekem in slaap viel. Daarna met foamklei leuke knutsels gemaakt en lekker buiten gespeeld.
 

3 april

IMG_0826.JPG

Vanmiddag kwam Choco&Zo, een workshop chocolade versieren houden. Een super leuke middag geweest en vele mooie kunstwerken gemaakt. Alles is ingepakt want dit moet natuurlijk mee naar huis genomen worden. De meeste creaties zijn bestemd voor de mama’s thuis.
Na het brood eten nog lekker buiten gespeeld.
 

4 april

IMG_0922.JPG
Vandaag schoolreisje gehad. Vol spanning wachten tot de bus er is. Daarna instappen en op weg. Eerst naar Scheveningen naar Madurodam. Dat was echt wel leuk, al die kleine gebouwen, grote vogels, grote bloemen, kleine bootjes, treinen vliegtuigen en al die grote mensen! Allemaal keken ze hun ogen uit. Dit was al de moeite waard om rond te wandelen en alles te bekijken en uit te proberen.
Daarna lekkere patat met kip en zo gegeten bij KFC en daarna naar de zee! Prachtig die golven al waren ze niet zo hoog en al die schelpen, dat was natuurlijk volop schelpen verzamelen, de ene nog mooier dan de andere. Op de terugweg in de bus zijn veel kinderen en volwassenen lekker in slaap gevallen. Terug op de Wildwal wilde eigenlijk niemand meer eten maar toch maar een broodje vlees, die waren nog over en zien eten doet eten, dus bijna allemaal nog maar een tweede ook.
Wat zullen ze slapen vannacht, want wat was het een mooie en fijne dag vandaag met veel zon en een lekkere temperatuur.
 

5 april

IMG_0940.JPG
Vanmiddag naar het Uilenbos geweest, de familieschommel en de draaimolens waren erg gewild. De stralende gezichten maken de dag van de begeleiding ook weer goed. Daarna smikkelen van de pannenkoeken. Wat is het elke keer weer genieten als je de kinderen ziet.
's Avonds hebben Jenet en Steventje wentelteefjes gebakken. Dr. Breure en Ruth-Anne Hoogkamer kwamen even kennismaken en luisteren naar de liedjes die we zondag in de kerk gaan zingen. Nog wat schrijven in de schriftjes voor thuis, drinken en even spelen. Het was weer een heerlijke dag met dank aan alle vrijwilligers.
 

6 april

IMG_0978.JPG
Vanmorgen met het ontbijt kreeg de arts nog een standje van de juf omdat zij een kind dat haar brood niet op at een plakje kaas wilde geven. "Wie zijn bord niet leeg eet, krijgt ook geen beloning!" vond de lerares. De juf heeft ze aardig onder de duim. Wel een beetje terecht bij dit meisje, want dit is de laatste keer dat zij haar brood niet eten wil.
Vanmiddag na het eten, wat zo lekker was dat de pannen zo goed als leeg waren, naar de Hoefslag geweest. Met Old Timer busjes werden de kinderen daarheen gebracht, dat op zich was al een feest en daarna pijl en boog schieten en  kruisboog schieten, uiteraard na de nodige instructies i.v.m. de veiligheid. ’s Avonds kwam Alie met haar moeder met Staphorster klederdracht kleding, de dokter is helemaal aangekleed, ook dit vonden de kinderen heel erg leuk vooral ook toen zij allen even op klompen mochten rondlopen. Morgen gaan de kinderen ook in klederdracht!
 

7 april

IMG_0995l.jpg
Vandaag is de dag net als anders begonnen met ontbijt, daarna de lessen. Aan het eind van de morgen is de hele groep met de kar van Jan Lugies naar de Lunterse Boer gebracht, waar wij een heerlijke maaltijd aangeboden hadden gekregen. Was echt een feestmaal. Iedereen heeft heerlijk gegeten, zelfs Maxim, die vanmorgen koorts had is hiervan wat opgeknapt met een aangepast menu. Nadat de kinderen ook nog een leuk presentje hebben gekregen, zijn we allen lopend door het bos weer naar de Wildwal gegaan. Dit was goed voor de spijsvertering. Daar aangekomen is de moeder van Alie begonnen met de kinderen ook te verkleden in Staphorster kleding. Daarna nog even geknutseld en cupcakes versieren en naar bed.

8 april

IMG_1085.JPG
Vanmorgen vertrokken naar landgoed Den Treek Henschoten in Leusden, waar we verwelkomd werden met limonade en snoepjes. Daarna met de boswachter een prachtige boswandeling gemaakt waarbij de boswachter uitleg gaf over de dieren die in het bos wonen, planten en bomen. Hij haalde ook van alles uit zijn zakken, hertengeweitjes, uileballen e.d. Het was bijzonder interessant en heel leerzaam. De kinderen hadden de volle aandacht bij de verhalen. Uiteindelijk nog heerlijk pannenkoeken gegeten. Een leuke verrassing was het weer deze ochtend.
’s Middags nog leuke en actieve spellen gedaan met Maarten en collega’s. Toen kwam Sinterklaas nog langs met voor ieder kind een cadeautje. De energie was ’s avonds dan ook wel een beetje op. Maar weer een bijzondere dag geworden.
 

9 april

IMG_1121.JPG
 
’s Morgens naar de kerk, palmpaasstokken versierd met allerlei lekkers en een broodpaashaantje bovenop. Daarna de parade door de kerk, super weer!
’s Middags een boswandeling gemaakt en lekker buiten gespeeld, het was ook weer zulk mooi weer. Aansluitend met Erica en Willem bingo gespeeld, dit is altijd weer een leuk spel, vooral met de prijzen er bij.
 

10 april

IMG_1126.JPG

Eerst weer de lessen. Bij het eten kwam Peter met het ronddelen van het toetje met zijn clowsneus en pruik op de toetjes rondbrengen. Natuurlijk weer feest met de slagroombus er bij. De kinderen hebben genoten voor zijn voorstelling.
’s Middags was de begeleiding boodschappen doen voor thuis en is de groep naar de toren in het bos geweest, daar even lekker gespeeld en daarna terug bij de Wildwal lekker buiten gespeeld.
We zitten al weer in de laatste week, wat gaat de tijd toch snel.
 

11 april

DSC_4029.jpg

Vandaag staat er voor na de middagrust zwemmen op het programma, dus na schooltijd, eten en rusten zijn de kinderen blij dat het eindelijk zo ver is. Met diverse auto's rijden ze naar het zwembad en daar mogen ze dan eindelijk het water in. Wat is dat genieten, geweldig! Lekker zwemmen en spelen in het bassin. Het is al heel mooi voor de kinderen om dit mee te maken, maar ook de volwassenen genieten volop van het plezier dat de kinderen hebben. Weer een geslaagde dag.

12 april

DSC_4089.jpg

Vandaag stond bijna helemaal in het teken van het naderende afscheid, vanmorgen nog gewoon les, na het rustuurtje eieren versieren, nog even een super leuk zoekspel buiten met voor allemaal nog weer een lief cadeautje. Na het avondeten de afscheidsavond voor vrijwilligers en sponsoren. Toespraakjes en een optreden van de kinderen. Uitdelen van de cadeautjes die de kinderen van thuis meegekregen hebben, echt een feestelijke afsluiting.
 

13 april

IMG_1182.JPG

Vandaag de verjaardag van Veronica, zij is nu 11 jaar. Natuurlijk met een lekkere taart er bij. De bagage wordt ingepakt, dat is altijd weer een spektakel. Past niet, koffer te klein, tas er bij, dit is niet van mij enz. enz. Maar tegen de middag is alles ingepakt en hebben we nog tijd om lekker buiten te spelen en wat spellen te doen. Daarna naar McDonalds waar lekker gegeten wordt.
 

14 april

IMG_1201.JPG

Vandaag vertrekken  zij weer richting Wit Rusland. De meeste kinderen en de begeleiding met een dubbel gevoel. Fijn weer naar huis te gaan, maar jammer dat het over is. De tijd is zo snel verlopen. Maar zeker ook heel goed verlopen. De bus komt wat later wegens oponthoud, maar als hij dan komt is het inpakken en snel vertrekken. Er zijn veel vrijwilligers die de kinderen komen uitzwaaien. Daarna de Wildwal schoonmaken en met een goed gevoel over deze periode sluiten we ook deze maand af. Alleen nog afwachten tot wij morgen bericht krijgen dat de kinderen allemaal veilig thuis bij hun ouders terug zijn.
 

Children in Trouble(CIT) Barneveld - info@citbarneveld.nl