SRK werkgroep
Children in Trouble BarneveldNon-profitorganisatie

 

Meer foto's vindt u in ons fotoalbum 

 

Info avond 12 februari 2013

IMGP3312.jpg
 
Op dinsdag 12 februari was er de info avond in Barneveld voor belangstellenden.
Maarten vertelde door middel van een presentatie hoe alles in zijn werk gaat, wat er verwacht wordt van de vrijwilligers en wat de kinderen te wachten staat als zij komen.
Vol interesse werd er geluisterd.
 
De belangstelling op deze avond was goed, ongeveer 25 mensen waren er aanwezig.
Na een bakje koffie en de presentatie kon men het rooster bekijken en eventuele lege plekjes invullen.
Ook kon men nog even napraten onderling en degenen die al eerder in Lunteren geholpen hadden konden hun ervaringen uitwisselen met vrijwilligers die voor het eerst gaan helpen.
 
 

Kleding uitzoeken

2013-03-06 09.49.26.jpg
Op 6 maart 2013 zijn we met 14 dames bezig geweest om bij Margriet thuis heel veel kleding en schoenen uit te zoeken.
Zakken en dozen vol werd nagekeken, uitgezocht op maat en op jongens en meisjeskleding.
Alle kleding die voor de groep kinderen bruikbaar is werd in kratten gedaan, deze kratten worden binnenkort naar Lunteren gebracht, waar zij uitgestald worden in de kelder. Er wordt dan een kledingbeurs gehouden, waar de kinderen setjes kleding uit kunnen zoeken.
De kleding en schoenen die niet geschikt zijn voor deze groep kinderen werd in bananendozen verpakt. Deze dozen gaan naar Wit Rusland en worden uitgedeeld aan gezinnen die kinderen hebben die aan kanker behandeld worden.
Alles bij elkaar was het weer heel druk, maar ook heel gezellig en de tijd vloog voorbij.
 
 

Voorbereiding

DSC07457.JPG
 
Maandagavond  hebben we de sleutel van de Wildwal weer in ontvangst genomen. Die avond werden alle spullen gebracht en hebben we met de hele werkgroep al heel veel werk verricht.
Dinsdag hebben we met een aantal vrijwilligers alles verder opgeruimd. Het voelde weer als vanouds toen we er binnen kwamen.
Corinne, Lieneke, Erica en Alie hebben alle kleding uit gepakt. Rien en Barend deden het zwaardere werk en Pauline en Margriet hebben in de woonkamer en de keuken alles ingeruimd.
Inmiddels hebben de meeste dingen weer een plaats gekregen en zijn we klaar om morgen de groep te ontvangen.
Job heeft alle boodschappen gebracht en Peter is al druk bezig met de voorbereiding voor het eten.
We zijn er klaar voor. We hopen dat de kinderen en begeleiders een goede reis zullen hebben dan hopen wij hen morgen op tijd te begroeten.
 

De eerste dag, aankomst

IMGP3326.JPG
Vanmorgen tegen half 11 kwam de bus aan in Lunteren.
De hele dag stond in het teken van wennen, bagage uitpakken, gesprekjes, smoezen, en oh's en ah's.
De macaroni die vanmiddag op het menu stond smaakte ons allemaal heel goed, er bleef weinig over.
Vanmiddag nog een poosje lekker buiten gespeeld.
In de loop van de dag kwamen diverse vrijwilligers even langs om kennis te maken.
Vanavond brood met heerlijke groentesoep er bij.
Zo'n eerste dag is voor iedereen altijd even vreemd, moet even wennen, maar alles bij elkaar zeker een positieve dag.
 

21 maart 2013

P1040458.JPG
Vannacht was het heel rustig, de kinderen hebben goed geslapen.
Om 8.00 uur was de tafel gedekt, brood gemaakt en hebben we gegeten.
Na het eten even een fijne wandeling gemaakt door het bos. De zon scheen al vroeg.
Daarna kwamen de vrijwilligers die vanmorgen zouden helpen met de kledingbeurs.
Eerst wilden de kinderen van niets weten, zij schaamden zich, gingen echt geen kleding passen met die vreemde Hollanders er bij, maar later waren zij niet meer te houden en zochten echt van alles bij elkaar.
De kinderen gingen in kleine groepjes naar de kelder, waar alle kleding uitgesteld lag.
Voor de vrijwilligers was het ook even wennen, als die kinderen die Russische spreken, maar met gebaren kwam iedereen een heel eind.
Alles bij elkaar een heel geslaagde morgen met aansluitend een heerlijk maal van sperziebonen, aardappels met gehakt. En dan vandaag het toetje met de eerste slagroom, waarmee Peter rond ging. Dit is altijd weer heel bijzonder.
 

IMGP3385.JPG
Na het eten was er het rustuurtje. Het is voor de kinderen belangrijk dat zij even een uurtje rust hebben, sommige kinderen hebben het nodig en de anderen vinden het wel fijn even tot rust te komen.
Na het rustuurtje kwam iemand van De Wild Productions een groot springkussen opzetten. Dat was natuurlijk helemaal super! Klasse! De rest van de middag zijn ze lekker aan het spelen geweest op het springkussen.
's Avonds na het brood eten zijn we begonnen met het schrijven in de schriftjes, dat doen de kinderen vrijwel dagelijks, zodat zij aan het eind van deze vakantie nog weten wat zij in het begin gedaan hebben. Gelijk is dit, samen met het zingen van enkele liederen een rustpunt voor zij naar bed gaan.
Alles bij elkaar een heerlijke dag geweest. De lente is begonnen, de zon scheen zo nu en dan en zelfs hebben we nog een kleine sneeuswbui gehad.

22 maart 2013

DSC07491.JPG
Vandaag voor het eerst school! De kelder is in gereedheid gebracht om als leslokaal te dienen en om 9.00 uur zou de school beginnen. Om half 9 stond juf Yulia de kinderen al in te dienen in groepjes. De leeftijden, dus ook de lesprogramma's, varieren, maar ruim vóór 9.00 uur waren ze al bezig.
Om 10.30 uur kwam iedereen naar boven, even uitrazen, spelen, wat drinken en fruit en daarna weer verder met de lessen.
Tussen de middag lekker stamppot van rauwe andijvie gegeten met een speklap er bij, wat er allemaal gretig in ging.
Na het rustuurtje kwam Gert Mulder met zijn sjoelbakken en na de uitleg en groepjes indeling was het weer volop feest! Prachtig weer dit evenement. Erica en Marius stonden bij het geblindoekt tekenen en ook daar was het natuurlijk een pret van jewelste, lachen, gieren, brullen.
Aan het eind was er de prijsuitreiking en daar iedereen een prijsje kreeg waren alle kinderen hier natuurlijk ook tevreden over. Stesja krijgt nog een bijzondere vermelding, zij heeft diverse tekening geblindoekt gemaakt die helemaal perfect waren, een super hoofdprijs dus. Knap gedaan!
Na het broodeten weer in het schriftje geschreven en vanavond een begin gemaakt met het zingen van de eerste liedjes. Ook nu blijkt weer dat de kinderen dit ook erg leuk vinden en zo kunnen zij even lekker tot rust komen voor zij naar bed gaan.

23 maart 2013

DSC07505.JPG
Vanmorgen bezig geweest met het maken van de paasknutsel en de paasboom.
Anoes heeft alle knutsels meegenomen, die brengt ze naar Lidl en volgende week komen ze terug en zijn de mandjes gevuld.
Ook zijn we bezig geweest met het plaatste van de bekende "handtekeningen" op onze levensboom.
Verder waren vandaag toevallig  Peter en Sven (de oudste en de jongste vrijwilliger) aanwezig om te helpen.
Na de maaltijd was er het vertrek naar Meerwaarde.
Job had van de Supercoop voor alle kinderen een Unox muts gekregen die kwam goed van pas, want het was erg koud buiten.
Hier gingen de kinderen bloemstukjes maken, griezelen met ratten en slangen, maar ook knuffelen met konijnen en muizen.

DSC07595.JPG
 De groep werd in tweeën gedeeld. De jongens gingen eerst bloemschikken en de meisjes naar de dieren kijken. De meisjes hadden duidelijk meer lef dan de jongens. Op één foto zien we dat 1 meisje geen T-shirt aan heeft. Daar had namelijk een rat overheen gepoept en geplast. Ook was bij Karina een kleine muis in haar trui gekropen, Ze verblikte of verbloosde er niet van en net toen we dachten dat hij er wel uit was, toen gaf ze aan dat hij op haar rug zat. Dus T-shirt en trui uit en toen kwam hij voor de dag.
Toen er gewisseld werd was er pauze en kreeg iedereen drinken en snoep of koffie. Daarna werd er geruild. De jongens hebben mooie bloemstukjes gemaakt en gingen naar de dieren. Er werden 2 slangen in een bak gedaan en daarbij 2 muizen. De bedoeling was dat de slangen de muizen gingen eten maar dat gebeurde niet.
Het werd natuurlijk met spanning gevolgd wat er gebeurde. Al met al een leuke middag.
Daar de groep vergeten was een klein bedankje mee wilde nemen,  hebben we gevraagd of ze een liedje konden zingen. Dat hebben ze gedaan en dat werd erg gewaardeerd. Denk dat de mensen van De Meerwaarde het ook erg leuk vonden.

24 maart 2013

IMGP3451.JPG
Vanmorgen is de groep kinderen uit Wit Rusland, op bezoek geweest bij de Ichthuskerk in Voorthuizen, er was een Palmpaasdienst waarbij de groep samen met de kinderen van de kindernevendienst Palmpaasstokken versierden. De groep kinderen uit Wit Rusland vonden dit heel bijzonder om te doen, maar ook om te ervaren dat er zoveel kinderen naar een kerk gaan en daar nog blij om zijn ook. Uiteraard weten zij wel dat het niet iedere week op deze manier gaat, maar ook de begeleiding vond het heel bijzonder en heel goed dat kinderen zo dicht bij een kerk betrokken worden.
 

26 maart 2013

DSC07631.JPG
Vanmorgen was eerst de verjaardag van Renat. Hij werd 9 jaar. Er was om 10.00 uur een heerlijke verjaardag taart.
Vanmiddag stond een bezoek aan Manege United Souls op het programma.
Om half twee werden we bij aankomst in 3 groepen gedeeld.
De ene groep ging speksteen snijden, ze mochten kiezen uit een hartje, een druppel of een kruis. Na 50 minuten werd er gewisseld.
De 2e groep had een speurtocht door het bos, waar onder anderen een kameel en wat ezels stonden die gevoerd en geknuffeld mochten worden. Aan het eind mochten de kinderen een ei op zoeken dit was uiteraard een paasei.
De 3e groep mocht buiten met de dieren knuffelen en pony's kammen of pony rijden. Er was van alles te zien lama's, alpaca's, capibara's en mara's. Ook waren er konijnen, poezen  en honden en een paar hele leuk varkentjes.
De kinderen hadden dan ook veel plezier. Gelukkig scheen het zonnetje dus viel de kou wel mee. Toen de kinderen aan het einde nog even mochten schommelen en op de trampoline springen kregen ze het zo warm dat sommig zelfs de jas uit wilden trekken, maar dat vonden we toch niet goed.
Moe maar voldaan gingen we om 16.30 uur naar huis. Daar was ook de begeleiding weer die deze middag vrijaf had en in Barneveld hebben gewinkeld.

27 maart 2013

DSC07663.JPG
Na de lessen van vanmorgen is het nu tijd voor ontspanning. Direct na de warme maaltijd die ook vandaag weer verzorgt is door de mannen van De Ronde Tafel vertrekken we naar bakkerij Klok.
Bakkerij Klok is al vanaf het begin onze sponsor en dus een goed vriend van ons. Iedere dag lekker vers brood en bij verjaardagen een taart dus we vinden het leuk dat we nu eens kunnen bekijken waar al dit lekkers gemaakt wordt.
Met de auto is het niet ver dus we zijn er zo. Samantha staat ons al op te wachten. We lopen door de brood bakkerij naar boven en krijgen eerst een rondleiding door de Banketbakkerij.
De kinderen vinden het erg leuk, vooral als ze allemaal van de slagroom mogen proeven. Mmmmm dat is lekker. Sommige vrijwilligers willen dat ook wel even proberen.
We zien hoe die mooie taarten die wij wel eens krijgen gemaakt worden en lekkere tompoucen.

P1140840a.JPG
Na de rondleiding is het tijd om zelf aan de slag te gaan. De bakker heeft al een bodempje gebakken en daarop mogen de kinderen met marsepein het gezicht van een haas maken. er wordt heel hard gewerkt en de bakker geeft wat aanwijzingen maar de kinderen kunnen het prima zelf maken. Als alles klaar is laat hij nog zien hoe je een taart mooi op maak. Als alle koeken klaar zijn mogen ze in zakje zodat ze de koek thuis op kunnen eten.
Bij thuiskomst krijgen de kinderen wat te drinken en dan is het toch echt tijd voor een rust uurtje. Iedereen verdwijnt in bed en tegen etenstijd komen ze pas weer voor de dag.
Je zou denken dat na zo\'n zoete middag de eetlust wel wat minder is maar nee hoor..... Na 2 kommen heerlijke kippensoep zijn de broodjes nog niet aan te slepen, gelukkig is Jenet er samen met Jarrin dat komt goed uit met al dat brood smeren en uitdelen.
Doordat de kinderen een poosje gerust hebben mogen ze na het eten even naar buiten. Als Pauline dan komt met Droek (hond) is het buiten een dolle boel, 20 kinderen die achter een hond aanrennen. Even later komen ook Willem en Erica nog met hun hondjes dus voor de kinderen een leuke avond.
Na een fruit hap nog even hun belevenissen van die dag op schrijven en wat zingen en dan is er al weer een fijne dag voorbij......De eerste week zit er al weer op. Wat gaat de tijd toch snel als het fijn is.

28 maart 2013

Russ. vliegtuig.JPG
Voordat de school begint hebben we eerst maar eens een boswandeling gemaakt, het zonnetje schijnt. Later komen de heren van de Ronde Tafel weer eten koken en als het zover is eet iedereen met smaak, het gaat er goed in vandaag.
’s Middags naar het vliegtuigmuseum in Soesterberg. Dat is ook al weer een groot succes, prachtig vinden ze het, al die vliegtuigen en dan ook nog alles wat zij zelf mogen uitproberen. Aleksei weet zelf al heel veel over de vliegtuigen te vertellen, hij geniet haast nog het meest van alles hier. Als we weer terug naar Lunteren gaan zijn het verrassend genoeg de meisjes die commentaar leveren: wij hebben nog lang niet alles gedaan!

 

P1140913a.JPG

Na het brood eten gaan Anous en Sjeraja met de kinderen cupcakes versieren. Wat een verborgen creativiteiten zien we dan weer. Ook dit vinden de kinderen weer prachtig om te doen. Zelfs de dokter is heel actief hierbij en maakt wat moois van zijn cupcake. Als iedereen klaar is wordt de boel opgeruimd en krijgen de kinderen drinken waarbij ze allemaal hun cupcake opeten.
Na nog even te schrijven en wat zingen gaan ze naar bed, na weer een hele fijne dag.
 

29 maart 2013

IMGP3509.JPG
Na het ontbijt mochten de kinderen niet naar buiten voor een ochtendwandeling, het was te koud. Hiermee moesten we dus wachten tot ’s middags.
In de loop van de ochtend kwamen de heren van de Ronde tafel om het eten te verzorgen. Zij maakten vandaag bami, wat heel lekker was, want de kinderen hebben er goed van gegeten. De toetjes werden leuk opgefleurd met hagelslag en slagroom.
Na het eten gingen de kinderen even rusten. Alie, Nicolien en Gerlies kwamen om 14.00 uur. Na een kopje koffie/thee kwamen de kinderen uit bed en hebben we een rondje door het bos gelopen. Tot ons aller verrassing zagen we 2 herten, wat de kinderen natuurlijk prachtig vonden.
Toen we terug waren, gingen we wat drinken en fruit eten. Daarna begonnen we met een activiteit: zeepkettingen maken. Ieder kind kreeg een zakje met daarin een aantal zeepjes en nog wat kraaltjes en de kinderen waren erg trots op hun zeepketting.
Bij het avondeten hebben Erica en Willem lekkere satéstokjes gebakken, dat was al weer een verrassing.
 

30 maart 2013

IMGP3521.JPG
 
Om half 10 vanmorgen arriveerde de bus die ons naar Kidzcity in Utrecht zou brengen.
Het was heel spannend, wat zouden we gaan doen vandaag? Bij Kidzcity gingen we naar binnen en al gauw zagen alle kinderen wat je hier allemaal kon doen, jassen en schoenen uit en los maar! De grote glijbaan op, het klimkasteel in, met de blokken bouwen, diverse glijbanen, botsautootjes, kidz-lasergamen, een draaimolen, het kon allemaal niet op. Wat is dit een fijne dag geworden. Als extraatje was er tussen de middag patat met een fricandel! En later nog een softijsje!
 

1364719237354.jpg
 
 
Omdat het vandaag ook nog de verjaardag van Nastya is, krijgt zij onder het eten een speciale verjaardagsstoel om op te zitten.
De kinderen gingen helemaal los vandaag en op de terugreis naar de Wildwal vielen diverse kinderen dan ook in slaap.
Dat was niet verkeerd, want na de lekkere soep van Peter met de heerlijk belegde broodjes, zou er een disco zijn in de kelder, dus moest iedereen weer fit zijn.
Het was een gezellige maaltijd op deze manier.
Om 19.00 uur kwamen Willem en Erica en kon de disco beginnen, waar vooral de meisjes veel plezier aan beleefden. Soms kwamen de jongens ook even de dansvloer op, maar hun interesse lag meer bij de voetbaltafel. Halverwege de avond werd dit onderbroken voor een korte pauze, want er moest natuurlijk nog verjaardagstaart gegeten worden met iets te drinken er bij.
Alles bij elkaar een onvergetelijke dag.

31 maart 2013

IMG-20130331-00398.jpg
Na een vermoeiende zaterdag startten we vanochtend wat later op. Het is dat we de brunch nog niet in het zondagrooster hebben staan, we hebben deze vanochtend wel (bijna) geintroduceerd. Aansluitend een typische Paasactiviteit samen met Eline en Maaike: Paaseieren schilderen. Daarbij werden prachtige eieren gemaakt, hoe kan het ook anders als je zo ingespannen zit te schilderen. Om verschillende verflagen over elkaar te kunnen schilderen, wordt zelfs de fohn tevoorschijn gehaald. Ook dokter Maxim laat zien dat hij over de nodige creativiteit beschikt, hij finisht met een prachtig produkt als een van de laatsten.
Na de warme maaltijd krijgen onze kinderen de met chocolade eitjes gevulde kleurenplaten weer terug. Eerder deze week hadden ze die mooi ingekleurd en de Lidl heeft ze gevuld met de chocolade lekkernij. Leuke actie!

1 april 2013

543698_593818463964112_636718200_n.jpg
Vanochtend weer laat ontbeten met gebakken eieren met spek en worstjes, klaargemaakt door Jos en Gijs.  Ondertussen stonden Erica en Willem al klaar om met strijkkralen aan de gang te gang.  Hier stortten de kinderen zich enthousiast op en de mooiste kunstwerken werden gecreëerd. Ze vonden het zo leuk dat ze zich nauwelijks tijd gunden om iets te drinken en fruit te eten. Dit werd dus een groot succes.
Peter en Simon begonnen in deze tijd met het grote verassingsmenu, wat inderdaad overheerlijk was. Hertenragout met knolselderij, puree en stoofpeertjes. Hier werd flink van gesmuld maar het toetje was het grootste succes. Heerlijke bladerdeeg schuitjes gevuld met koksroom en vers fruit. Omdat er nog 4 over waren, kreeg iedereen die een liedje durfde te zingen of een gedichtje voor de groep durfde op te zeggen nog zo'n lekker gebakje.
Na het rustuurtje eindelijk lekker buiten spelen in het heerlijke Paaszonnetje. Daarna hebben alle kinderen van elkaar een portret geschilderd, wat erg geslaagd was in sommige gevallen. Daarna weer lekker buitenspelen.
Laat in de middag komen Erica en Willem terug om hamburgers te bakken, alweer een verassing. Toen zij brood gegeten hadden en een hamburger er bij, kregen ze nog een tweede hamburger en een bolletje huzaren salade, maar de voorkeur ging duidelijk uit naar de hamburgers.
 

2 april 2013

527114_594288467250445_1021626327_n.jpg
Vandaag lekker weer. Vanmorgen school en bijbelles gehad.
Vanmiddag lekker chili gekookt door Peter, Anna en Gea.
Na het rustuurtje lekker buiten gespeeld, het zonnetje scheen, het was echt fijn. Vooral op de schommels en er lekker afspringen. De begeleiding was winkelen in Ede, dus hadden de kinderen even vrij spel.
Ze hebben zich reuze vermaakt, jammer genoeg waren er een paar kinderen die binnen moesten blijven, maar ook zij hebben zich prima vermaakt.
Het oude brood hebben we vandaag gebruikt om flensjes te bakken, ze vonden dit erg lekker.
Corinne had winkelspulletjes gespaard bij de AH en deze meegenomen. Hier hebben de kinderen een hele tijd mee gespeeld, ze vonden het grappig als die kleine producten.
Alles bij elkaar een gezellige dag.

3 april 2013

IMGP3587.JPG
Vanmorgen eerst gezongen voor Egor, hij is jarig. Ook voor hem zal het een speciale verjaardag worden.Vandaag zijn we naar de dierentuin Burgers Zoo geweest. Helaas waren er 4 meiden die niet mee gingen, zij zijn in Lunteren gebleven, waar eerst Pauline bij hen kwam zitten en later Ad. Zij zijn ziekelijk, koorts en keelpijn. De rest vertrok 9.15 uur met de bus richting Arnhem. Eenmaal aangekomen eerst wat gedronken en toen op pad. Er was zoveel te zien, zoveel dieren zoveel moois. Regelmatig hoorden wij de oh's en ah's. Het is prachtig mee te maken, dat zij zo genieten. Zulke dierenparken zijn er niet in Wit Rusland.
Tussen de middag hebben we lekker patat met braadworst gegeten, heel lekker was dat.
Nadat we alle dieren, desert, ocean en zo hadden gezien, mochten zij nog een poosje in de speeltuin spelen tot het weer tijd was om terug te gaan.

DSC07795.JPG
 
In Lunteren was al gauw de macaroni met sla klaar, maar daar zij nog redelijk vol zaten is er nu niet zoveel gegeten. Vanavond nog taart bij de koffie voor de verjaardag van Egor. De yoghurt met vruchtjes, die zij na het eten niet meer wilden omdat deze te zuur zou zijn, is aangelengd met melk en limonadesiroop en vanavond is dit alsnog lekker opgedronken.
Onderhand kwam mevr. Holtrigter op bezoek, zij heeft voor alle kinderen mooie kabeltruien gebreid. Ook bracht zij een tas fruit, pakjes drinken en wat lekkers voor alle kinderen mee. De kinderen hebben haar hartelijk bedankt met het lied: In de maneschijn.
Moe, maar met een fijn gevoel over deze dag ging iedereen daarna naar bed.
 

4 april 2013

IMGP3623.JPG
 
Vanmorgen een uurtje eerder gestopt met school, we hebben de bedden verschoond. Dat was een vrolijke bezigheid, lachen, gieren, brullen. Uiteindelijk is het gelukt.
Na het eten het inmiddels bekende rustuurtje en daarna naar de Remeker boerderij. Dit is een boerderij waar ze Yersey koeien hebben en van de melk zelf kaas maken. We hebben uitgebreid uitleg gehad en konden kalfjes aaien. Ook mochten we van de kaas proeven. Het was een interessante excursie vanmiddag, waar helaas maar 12 kinderen naar toe mochten, omdat het voor de overige 8 kinderen te koud was, zij hebben keelpijn en koorts. De temperatuur buiten is nog zo koud, dat de arts het beter vindt dat zij nog binnen blijven.
 

5 april 2013

IMGP3668.JPG
Vanmorgen hoefden 4 kinderen niet naar school, zij waren nog zwak en ziekelijk, keelpijn en verhoging. Tijdens de pauze kregen de kinderen fruit, een halve banaan en appel. Ze wilden graag nog meer banaan.Tegen etenstijd kwam Ad met de kibbeling die hij geregeld had. Dat was erg lekker en er werd ook goed van gegeten. Het was best wel veel en het restant bewaren we voor vanavond bij het brood eten.
Na het eten weer het rustuurtje, fruit en drinken en toen mochten ze naar buiten. Het weer is iets beter, maar voorlopig alleen naar buiten voor een groepsfoto. Daarna zien we wel verder.
Daar het toch nog redelijk lekker weer is, gaan we inderdaad een wandeling door het bos maken. Even een frisse neus halen en bij de uitkijktoren maken we een paar groepsfoto's.
Weer terug op de Wildwal mogen er 15 kinderen buiten spelen en 5 kinderen moeten eerst wame melk met honing drinken. Daarna moeten zij wel binnen blijven vanwegen hun verkoudheid, maar voorlopig zijn ze wel even lekker buiten geweest.
 

6 april 2013

IMGP3693 (1).jpg
Vandaag zijn we naar het Hulpverleningscentrum in Barneveld geweest. Hier heeft het Rode Kruis, samen met de brandweer een programma voor ons in elkaar gezet. Na wat drinken en een lekkere koek gingen de meesten naar buiten. Sommige kinderen mochten niet naar buiten omdat zij last van hun keel hadden, voor hen was binnen een spelprogramma. Zij zetten een soort pop in elkaar, mochten elkaar verbinden en later een brandweerpak aan. Buiten mochten de kinderen in groepjes met de brandweerslang spuiten en met de hoogwerker omhoog. Maar eerst kregen we allemaal serieuze instructies, als het alarm afging moesten we allemaal zo snel mogelijk verzamelen op een plaats, zodat de brandweer zo snel mogelijk kon vertrekken als dat nodig zou zijn. alles bij elkaar een hele fijne morgen en toen de zon ook nog begon te schijnen gaf dat nog een extra tintje aan deze dag.

IMGP3726.jpg
Rond de middag zijn we vertrokken naar het Paradijs, daar konden we naar hartelust spelen, terwijl de mensen van het Rode Kruis voor ons pannekoeken gingen bakken. En of dat er in ging, sommige kinderen aten wel 5 pannekoeken! Na het eten weer buiten spelen en even later mocht de eerste groep met paard en huifwagen mee. Dat was erg leuk, maar ook erg koud, tochtig. Dat mocht echter de pret niet drukken en nadat de tweede groep ook geweest was, gingen we met z'n allen touwtrekken. Dit is inmiddels een beetje traditioneel ter afsluiting van deze hele bijzondere dag weer.
Het Rode Kruis, de brandweer en de mensen van het Paradijs worden allen dan ook hartelijk bedankt met een DANK-JE-WEL en een voordracht van het lied In de maneschijn!
 

7 april 2013

IMGP3757.jpg
Vanmorgen zijn we naar Wekerom gereden met diverse auto's, daar zijn we naar de kerkdienst geweest van de Hartenberg van 's Heerenloo. Er waren 4 jongens die niet mee konden, zij waren ziek. De arts is ook in Lunteren gebleven.
De kinderen hebben in de Hartenberg vóór in de kerk het Lees je bijbel in het Russisch en in het Nederlands gezongen. Het was een lange zit voor hen, daar zij verder niets van de preek en zang konden verstaan en geen idee hadden hoelang zij moesten blijven zitten. Uiteindelijk viel het nog mee en zij hebben zich heel netjes gedragen. Zoveel geduld vinden wij niet altijd bij onze Nederlandse kinderen.
's Middags hebben we met de kinderen een lekkere boswandeling gemaakt, het was heel mooi weer, eindelijk schijnt de zon. Daarna konden de kinderen nog lekker buiten spelen tot etenstijd.

8 april 2013

P1150380.JPG
Overdag niet veel bijzonders gedaan, 's morgens de lessen, na het eten het rustuurtje, en bij het eten zijn lekkere tosti's gebakken. Die vielen goed in de smaak, er zijn maar liefst 40 tosti's gegeten samen met het al klaargemaakte brood met chocolade pasta.
Na het eten gingen we bloempotjes schilderen, daarna douchen. Onderhand hebben de vrijwilligers de potjes gevuld met potgrond. Na het douchen werden er tuinkerszaadjes in de potjes gezaaid, deze moeten om de dag water hebben en als ze 5 cm. groot zijn kan het geknipt worden en lekker bij de boterham gegeten worden.
Nog even schrijven, wat drinken en naar bed.
 

9 april 2013

P1150388.JPG
's Middag naar het Uilenbos, dat was leuk. Je kon daar spelen op diverse speelapparaten, dit was echt heel leuk, grote schommels, glijbanen, draaimolen en uiteindelijk nog pannekoeken eten. Het was weer feest.
's Avond wentelteefjes gemaakt en tosti's. Na het eten ging ieder zijn eigen gang, maar al gauw werd er een spelpatroon gemaakt. Een groep kinderen ging kaarten, een groep ging kleuren en een groep ging met het twisterspel spelen. Ook was de voetbaltafel natuurlijk weer in trek.
Alles bij elkaar weer een heerlijke dag geweest.
 

10 april 2013

image 10.jpeg
 
 
Vanmiddag spelletjesmiddag met het Jeugd Rode Kruis, wat een positieve jeugd is dit! Ze begeleiden groepjes kinderen langs een heel parcours met allemaal uitgezette spelletjes. Binnen en buiten. Hardstikke gezellig was het, iedereen genoot volop!!
Als afsluiting kwam er een heuse poffertjeskraam die voor iedereen bakjes met poffertjes bakte. Gezellig, leuk en erg lekker.
De kinderen hebben nog een liedje gezongen voor Sander Noy, de poffertjesmeneer, die duidelijk onder de indruk was.
's Avonds heeft Jolanda Schakel bij diverse kinderen de haren geknipt, beetje gel er in en bij de meisjes een plukje gekleurd haar ingevoegd. Prachtig was het weer.
Alle kinderen waren echt trots op hun nieuwe haar.
Onderhand kregen de kinderen nog drinken met wat lekkers er bij en konden zij nog een poosje naar hartelust spelen.

11 april 2013

IMGP3800.JPG
 
Na het ontbijt hebben de kinderen van Petra een Russisch bijbeltje gekregen. Zij vonden dit interessant en diverse kinderen gingen gelijk lezen.
Vandaag gaat de begeleiding een dagje op stap naar Amsterdam en wij gaan met de kinderen eerst naar Aeen. Daar waren zulke mooie auto's, dat alle kinderen eigenlijk met iedere auto op de foto wilden. Er was zoveel moois te zien, het was weer heel bijzonder. Ter verassing kregen ze ook nog een blikje cola of fanta en een attentie was er ook voor iedereen.
Aan het eind nog even gezongen, het blijft leuk.
 

DSC07898.JPG
Vanaf de Aeen zijn we naar de Lunterse Boer gegaan, daar hebben we een maaltijd aangeboden gekregen. De kinderen hebben zich netjes gedragen en lekker gegeten. Het smaakte heel lekker en de kinderen hebben ook hier weer volop genoten. Na het dessert met z'n allen op de foto en daarna weer op pad.
Nu gingen we naar een geitenboerderij bij de fam. Drost in Lunteren. Daar waren wel 1100 geiten die dagelijks gemelkt worden. Ook waren er wat kleine geitjes en koeien en varkens. En een speeltuin! Ook hier hebben zij weer het inmiddels bekende In de maneschijn gezongen, maar nu wilden zij ook een Russisch lied zingen. Natuurlijk was dat prima.
Op een gegeven moment werden ze allemaal toch moe en wilden terug om nog even te slapen.
Thuis op de Wildwal dus nog een rustuurtje en daarna brood met een knakworstje, alweer lekker. Na het eten hebben we ze allemaal onder de douche gestuurd, waarna ze eerst een tekenfilm gingen kijken en daarna schrijven.

12 april 2013

IMGP3851.jpg
Vanmorgen eerst weer schoollessen. Vandaag heeft Anna Engelse les gegeven, na schooltijd hoorden we de kinderen een engels liedje zingen.
Het weer was nu redelijk, dus dachten we dat zij na schooltijd wel een poosje buiten konden spelen, maar helaas regende het toen weer. Peter en Simon kwamen eten koken, vandaag staat er hutspot met braadworst op het menu. De kinderen hebben hiervan gesmuld en er bleef maar weinig over. De braadworst ging natuurlijk helemaal op.
Na het rustuurtje was Gert Mulder al geweest om zijn inmiddels bekende sjoelbakken te brengen en kon de competitie beginnen met 5 groepjes van 4 kinderen. Tot ruim 17.00 uur zijn ze hiermee bezig geweest, wat is dit toch leuk om te doen en even lekker fanatiek bezig te kunnen zijn. Uiteindelijk was Vitalina de beste van allemaal, dus complimenten voor de meisjes!!! Voor allemaal was er een prijsje waar iedereen ook weer blij mee was.
's Avonds kwam Barend met de hond Rex. Als er een hond naar de Wildwal komt is het steeds of er een vlaag nieuwe energie door de groep gaat, iedereen die moe is heeft opeens weer fut om maar achter de hond aan te rennen. Zelfs Veronica komt los.
Weer met een tevreden gevoel gaan ze allemaal naar bed.

13 april 2013

DSC07967.JPG
Vanmorgen was Janet Klok met de kinderen op de Wildwal om te helpen. Ze had heel veel brooddeeg mee gebracht en daar hebben de kinderen lekker
mee geknutseld.
Daarna hebben ze heel veel huisjes in elkaar geknutseld van het trommeldorp van Emte. Ondertussen wer er fruit gegeten en wat gedronken
terwijl Anoes en Janneke de warme maaltijd bereiden.
Na het eten was er nog tijd over voor het rust uurtje, maar al snel kwamen de eerste fiatjes 500 eraan en werden de kinderen toch onrustig.

DSC07987.JPG
Erica en Willem hadden alles uitstekend verzorgt, het ontbrak werkelijk aan niets. Zelfs echte rallyschildjes voor op iedere auto.
Nadat alles was ingedeeld ging het in optocht richting Barneveld, wel 20 fiatjes, onderweg was er best wel bekijks,  Sommige kinderen stonden in
de auto en keken door het open dak naar buiten, iets waar Dokter Maxim niet echt blij mee was.
Zelfs Omroep Gelderland kwam even langs. Helaas is dat maar een kort item geworden maar toch.....we hebben er maar mooi de TV mee gehaald.
Bij Barney werd een tussenstop gemaakt, daarna langs Kasteel Schaffelaar voor een mooie foto. Toen via Verzorgingscentrum Ruimzicht waar veel
mensen al op de uitkijk stonden weer naar huis. Sommige auto's hadden toch wat last van pech onder weg maar rond 17 uur was iedereen weer thuis.
 

DSC08030.JPG
Het was een prachtige dag dus bij thuiskomst stond de bbq al aan en hadden Willem en Erica geregeld dat er voor iedereen een broodje hamburger was met Cola of Fanta.
Jan  Luchies van de Wildwal heeft daar nog 10 kg patat bij gebakken en dat ging allemaal op.
Ik denk dat de kinderen een topdag hebben  gehad.
Na het eten nog even lekker buiten gespeeld en kwam Pauline ook nog langs met Droek,  daarna allemaal voor de TV kijken naar Omroep
Gelderland. Na nog wat fruit en drinken werd er in de schriftjes geschreven en nog wat gezongen.
Al weer een fijne dag voorbij Anja en Julya vertelde dat de tijd voor bij vliegt.  Een goed teken.
 

14 april 2013

IMGP3894.JPG
's Morgens wat later opgestaan. Na het eten verder gegaan met brooddeeg maken. Vooral Veronica was opgelucht dat zij wat nieuws kon maken. Henk en zijn zoon Peter hebben zich bekommerd om het bakken in de magnetron hiervan.
Eline had haar hond Pepper mee gebracht, dat was heel leuk.
Later kwamen Trudy en Paul uit Amsterdam op bezoek, dit werd een heel vrolijk bezoek, zij deden ook mee aan de hardloopwedstrijd buiten en toen zij uiteindelijk door de kinderen werden toegezongen, gaf dat toch weer even dat speciale gevoel. 's Middags een kort rustuurtje, toen kwam Anton Verstoep met zijn zoon en dochter. De bijbelles ging over de goede herder en de uitleg die Anton hierbij gaf kwam zeker over bij de kinderen. Het zingen gaat deze groep niet zo goed af, maar het luisteren zeker. Anton weet de interesse er bij de kinderen goed in te houden en aan het eind mocht hij dan ook niet zonder een presentje vertrekken.

IMGP3896.jpg
Het weer werd vandaag steeds warmer, heerlijk, eindelijk het lentegevoel.
Inmiddels waren Erica en Willem gearriveerd en samen met Barend is er een bingomiddag gehouden. Toen de kinderen eenmaal begrepen wat het bingospel in hield waren ze niet meer te houden, wat is dat een leuk spel. Het eerste spel buiten gedaan lekker in de zon. Daarna binnen gegeten, weer zo'n heerlijk broodje hamburger van Willem en daarna nog een spel bingo. En toen, nou vooruit, nog een laatste spel bingo er achteraan. Hoera!!! En ieder rondje was er voor iedereen prijs.
Tot slot nog even in het schrift schrijven en daarna moe, maar tevreden naar bed.

16 april 2013

Vandaag mochten wij gaan zwemmen op De Goudsberg. We wilden om 14.00 uur vertrekken maar de kinderen stonden om 13.45 uur al klaar met de mutsjes op dus die hadden er wel zin in!
Ze hebben heerlijk genoten van het zwemmen en daarna gingen we naar cafetaria Het Hek waar
we allemaal een patatje, frikadel en wat te drinken kregen. En als afsluiter allemaal nog een lekker ijsje! Na al dat gespartel in het zwembad  ging dat erin als koek.
Bij vertrek kregen alle kinderen nog een cadeautje van Het Hek, kortom weer een super dag.
 

17 april 2013

IMGP3909.JPG
Vandaag staat helemaal in het teken van de afscheidsavond vanavond. Nog even het ingestudeerde oefenen en verder lekker buiten spelen, het is echt warm vandaag, dus lekker genieten in het zonnetje.
's Avonds komen de gasten, vrijwilligers en sponsoren. Het wordt lekker druk. Peter en Simon hebben weer lekkere hapjes gemaakt.
Na de speeches en bedankjes over en weer geven de kinderen een dans en zang optreden weg. Ook worden er een aantal presentjes rond gedeeld. Het is een hele vrolijke avond, hoewel er ook wel hier en daar een traantje weggepinkt, ook bij de kinderen die langzaamaan gaan beseffen dat zij nu al snel naar huis gaan. Sommigen willen dit wel, anderen willen nog graag even blijven.
Moe, maar met een goed gevoel gaat ze later naar bed.

18 april 2013

IMGP3936.jpg
Deze dag worden alle spullen ingepakt. Er komen diverse vrijwilligers helpen, maar de dokter vertelt ons dat bijna alles al ingepakt is, alleen bij wat meisjes is ruimte tekort in de koffer. Maar..... als wij op de kamers gaan kijken is het een puinhoop! alle kamers liggen nog vol met spullen die nog ingepakt moeten worden. Dus voldoende werk voor de vrijwillisters, alles weer uitpakken en herinrichten en eindelijk, in de loop van de middag is alles ingepakt. Nu nog opletten, dat de tassen niet steeds weer open gemaakt worden, omdat er nog iets in moet of juist weer uit moet. Wat kunnen kinderen dan vindingrijk zijn.
Gelukkig hebben we tussen de middag het verrassingsmenu van Peter en Simon, plus een surprise-toetje. Daar gaat een gejuig op, dit toetje slaat werkelijk alle toetjes die geweest zijn!

IMGP3969.jpg
's Middags gaan we een boswandeling maken, we lopen naar de koepeltoren en gaan allemaal naar boven, prachtig dat uitzicht van boven af. En wat kun je ver kijken! Dit is weer een verrassingsuitje, waar de kinderen heel blij mee zijn. Maar omdat het best wel hard waait moeten we al snel weer naar beneden, het is koud daarboven.
Weer op de Wildwal komt al snel het rode kruis busje en even later het brandweerbusje, dat ons naar McDonalds brengt. Daar krijgen ze allemaal een happy meal met een danoontje. Dat gaat er wel in en als verrassing mogen ze allemaal zelf een ijsje maken bij de ijsmachine en dat is én leuk, én lekker!
Weer thuis zetten we het scherm en de beamer klaar en als iedereen onder de douche geweest is, gaan we foto's kijken van de hele periode, dat is soms wel lachen.
Nog een laatste geslaagde dag dus.

19 april 2013

IMGP3972.jpg
De laatste ochtend staat volledig in het teken van het afscheid. Diverse kinderen hebben het er  moeilijk mee, maar een aantal vrijwilligers toch ook wel. Iedereen weet echter ook wel dat voor zij straks bij de grens naar Duitsland zijn, ze zich allemaal toch weer verheugen op de aankomst bij hun eigen thuis, hun eigen leven, hun eigen vrienden, hun eigen wereld. En dat is ook goed, zo moet het ook zijn.
Het zou niet goed zijn als dit anders was.
En toen kwam de bus, alle bagage ingeladen, nog een paar laatste kussen, zwaaien en dan is het vertrekken.
Met de vrijwilligers die gekomen zijn om de bus uit te zwaaien wordt nog een kopje koffie gedronken en daarna wordt de Wildwal schoon gemaakt.
 

Verschil na 4 weken Holland

Zie hier het verschil na een verblijf van 4 weken in Holland, met gezond vitaminerijke voeding.
En ondanks de kou wel een gezonde lucht. Klik op de foto hieronder en download het document. 
 

 

Met een goed gevoel over deze periode bedanken wij alle vrijwilligers en sponsoren die er aan meegewerkt hebben om deze groep kinderen een onvergetelijke en ondanks het koude weer een hele fijne tijd te geven en wij wensen de kinderen het allerbeste toe voor de toekomst.

 
 

Children in Trouble(CIT) Barneveld - info@citbarneveld.nl