SRK werkgroep
Children in Trouble BarneveldNon-profitorganisatie

Ervaringen vrijwilligers

18 maart 2009

Om 9.00 uur komen we aan op de WildWal. Nog even de puntjes op de i gezet. Koffie klaar en nu maar wachten op de kinderen. Langzaam wordt het drukker en druppelt iedereen binnen. de aankomstDe werkgroep Baarn arriveert met een grote koek als welkom voor alle kinderen (Bunschoter hart). Werkgroep Noordscheschut komen ook hier naartoe. Voor hen zitten ook kinderen in de bus. Zij gaan met de bus terug om alvast kennis te maken met de kinderen. Om ongeveer 11.00 uur krijgen we een telefoontje dat de bus bij McDonald’s staat. Reyer gaat hen daar ophalen zodat de chauffeurs niet gaan dwalen. Na aankomst is er koek en wat te drinken. Eerst is het wat stil maar al snel komen de tongen los en heerst er een gezellige sfeer.
Inmiddels zijn Henk en Alie Koot en Jenneke van Elst in de keuken al lekker aan het koken. Heerlijk ruikt dat! Om 13.00 uur zitten we allemaal aan de macaroni. Er wordt goed gegeten.
's Middags lekker buiten spelen want het is prachtig weer. Ondertussen komt Simone Kamphuis met de kinderen. Zij brengt van alles mee om buiten mee te spelen. Om 15.30 uur komt de orgelman met een draaiorgel. De kinderen mogen om beurten ook draaien. Ze vinden het erg leuk maar op een gegeven moment willen ze toch liever voetballen dan naar het orgel luisteren.
Vanavond eten we brood met groentesoep. Er wordt zoveel gegeten dat er geen brood genoeg is voor de volgende morgen. Hopelijk komt de bakker op tijd. Na het eten schrijven, daarna nog even zingen en rond 21.00 uur ligt iedereen in bed. Een geslaagde eerste dag.
Margriet
 
 

19 maart 2009


kledingbeursAlles is gezogen en gedweild, de toiletten zijn schoongemaakt. De prullenbakken in de gang niet geleegd.
Sjirinne en Gerlinde
 
De kinderen zijn voorzien van 3 setjes kleding. Voor de wat langere dames was het niet altijd mogelijk om een geschikte broek te vinden. Overwegend gingen ze trots met hun nieuwe aanwinst naar de kamers.
Gerjanne
 
Wat leuk, ik kwam vroeger om kennis te maken en koffie te drinken. Hand en tand werk verricht en lekker gegeten. Vanmiddag gewandeld en nu kleding passen. Na het eten zit het erop voor vandaag. Heerlijk!
Riek
 
Vanmorgen dus de kledingbeurs waar iedereen heel blij mee was. Allemaal goed geslapen, de kinderen blijven op hun kamer tot zij toestemming krijgen er af te komen. Eten doen zij allemaal heel goed. Nikita heeft een klein ongelukje gehad met voetballen en heeft zijn voet gekneusd. De dokter wil naar het ziekenhuis voor een rontgenfoto, maar wij proberen eerst maar eens Arnicafors en een drukverband. Vanmiddag de boswandeling naar de eendjes maar de eendjes hebben helaas geen honger, volgende keer beter. Na het eten nog een poosje buiten gespeeld. Vandaag zijn er verschillende mensen even komen kijken en kennismaken. Iedereen begint al aardig te wennen en ook de regels zijn goed bekend. Echte moeilijkheden zijn er gelukkig niet.
Wilna
  
 
 

20 maart 2009


Samen met Petra, Lieneke heerlijk ontspannen gekookt. Bleekselderij salade met vleesjes en puree. Het eten ging er goed in behalve de salade die door wat kinderen niet gegeten is. Is niet anders. Voor zo'n grote ploeg koken is trouwens best spannend, maar vandaag is het qua tijd en hoeveelheden best goed gelukt. Vier uur voor de kookploeg heb je inderdaad echt nodig. Goed ingeschat! Tot volgende week!
Petra, Lieneke en Antoinette
 
Vanmiddag oud Hollandse spelletjes gespeeld. Was een groot succes. Iedereen was erg enthousiast, ze leken er geen genoeg van te krijgen.
Femke
 
Kennis maken gaat makkelijk, een paar jongens spreken Engels. Pingpong en reuzen sjoelbakken, de mannen zijn fanatiek in spelen en Engels spreken. Gezellig samen. Het avondeten gaat in alle rust. Soep met brood, lekker dopen. Er wordt best veel gegeten, een goed teken? 's Middags veel spelletjes gedaan en buiten geweest. Dat doet ze goed zo te zien. Als er Bijbel gelezen wordt, is het stil er wordt goed geluisterd. Na het eten nog wat spelletjes doen en douchen allemaal. Touwtje springen en veel lachen. Nu schrijven ze in hun dagboekjes. Een mooi stel kinderen!
Jan vd Velden
 
Gegeten met elkaar, broodmaaltijd met soep. Na het eten afwassen en met de kinderen spelletjes gedaan. Met 2 vriendinnen touwtje springen. Jan en ik draaien. De meisjes hielden het lang vol en hadden heel veel plezier. Rustig moment na het douchen om te schrijven over deze dag. Met de volwassenen koffie en thee gedronken. Heel goede ervaring om hier bij te zijn. Volgende week vrijdag weer. Het lukt om wat woorden Russisch uit te wisselen.
Margreeth
 
 

21 maart 2009


Overdracht schoonmaak: Alle kamers gestofzuigd en gedweild, al het sanitair gedaan. De huiskamer niet gedweild.
 
Kwam met mijn dochter Rebekka om 9.00 uur voor activiteiten. Wat een prachtige locatie hier! De kinderen moesten nog ontbijten dus we hebben even rond gekeken en toen boodschappen opgeruimd (die Job Goor kwam brengen). Tussen 09.30 en 10.00 uur gingen we wandelen. Sonja en Wilna gingen gelukkig ook mee anders was ik zeker verdwaald. Heerlijk weer en hoewel ik geen woord Russisch spreek voelde de sfeer heel erg goed. Buiten stond er fruit, drinken en koffie klaar en werd er tafeltennis gespeeld. Rebekka had direct contact met 2 "springtouw meisjes".
 
Koken: zuurkool met spekjes en worst. Werd wisselend ontvangen. De worst vonden ze allemaal heerlijk. Sommige kinderen aten alles op en anderen namen maar 1 hapje. Henk en Alie Koot en Anja Junte hebben samen gekookt. Dit ging prima. De sfeer was onderling erg prettig
 
uitje met de paarden en wagensVanmiddag zijn met een huifkar en paarden met wagentjes naar het zandgat geweest. Het waren prachtige paarden en de kinderen vonden het leuk. We zagen daar paardrodeo, motoren, quads en een hondentraining. We hebben 2 spelletjes met de bal gedaan. Het is een vrolijke groep kinderen. Terug hebben we fruit uitgedeeld en brood gegeten. Er werd flink gebunkerd. De worst viel goed in de smaak.
Daarna is er nog lekker buiten gespeeld en foto's op het scherm bekeken. Dat was leuk! De juffen hadden ook nog een hilarisch spel. De kinderen hebben gedronken en in hun schriftjes geschreven en gezongen. Wat een gezellige groep. Fijn om erbij te mogen zijn!
Kitty Brouwer
 
 

22 maart 2009


Vanmorgen hebben de kinderen 3D kaarten gemaakt, die ze naar huis mogen sturen. Er is nasi gegeten. Na de middagrust was er bijbelles gegeven door Anton Verstoep over de schepping. Er was een groepje met gitaren die begeleidde bij het zingen. Er zijn ook verwerkingsbladen gemaakt. Dat zag er mooi uit en kan in de map van de kinderen. Alles verloopt prima, leuk om te zien!
Kitty
 
Wij kwamen om 17.00 uur aan en de kids waren druk met kleuren. Om half 6 zijn we in de keuken het brood gaan smeren. Tegen 6 uur gingen we met z'n allen aan tafel om te eten. Daarna hebben we alles netjes opgeruimd. En de kids gingen nog even naar buiten op een paar na. Tegen 7 uur werden ze bij elkaar geroepen en gingen ze een spel doen. Twee kinderen stonden in het midden met de ruggen tegen elkaar. Dan kregen ze vragen wat de ander aan had. Bijvoorbeeld: wat voor kleur broek. Was heel leuk om te zien. Tegen half 8 hebben we drinken klaargemaakt en de bouillon opgezet. Om 8 uur hebben we sap gedronken met een koek erbij. Daarna gingen ze in hun dagboek schrijven en toen iedereen klaar was was het tijd om liedjes te zingen. Daarna gingen ze allemaal naar hun kamer om te slapen. En binnen no time was het stil in het huis.
Erica en Willem
 
 

23 maart 2009


Vandaag stond er rode bietjes met een speklapje op het menu. De bietjes waren al voorgesneden en voorgekookt dus was er tijd genoeg. Er is goed gegeten en het toetje ging er ook goed in. Het was weer gezellig!
Peter, Simone en Mariëlle
 
Vanmiddag om 14.30 uur kwam ik hier en was het erg stil, alle kids lagen op bed. Margriet en Peter stonden fruit klaar te maken. Tegen half 4 hebben we ze geroepen en het fruit uitgedeeld, dit was zo op, vinden ze wel erg lekker. Daarna zijn ze aan de gang gegaan met strijkkralen. Dit is een groot succes. Het is soms muisstil zo geconcentreerd zijn ze bezig. Het was alweer een geslaagde middag.
Erica
 
Om 17.00 uur begonnen met brood smeren. Ze werken hele stapels naar binnen ..... een  lekkere kop ossenstaartsoep erbij. Na het avondeten gaan de kinderen weer fanatiek aan de slag met strijkkralen. Er worden prachtige werkstukjes gemaakt. Bert heeft heel veel knuffels bij zich. Deze zijn verzameld door de groep waar hij les aan geeft n.a.v. het thema "Delen. We verloten ze. Dat wil zeggen ieder kind krijgt een briefje met een nummer dat correspondeert met een of twee knuffels. Ze zijn er blij mee! Na de avondvaat gaan we weer huiswaarts
Marjan, Henny en Bert
 
 

24 maart 2009


Vandaag is onder alle bedden gezogen en gedweild. Prullenbakken geleegd en de spiegels en de glazen deur tussen de kamer en de hal is gepoetst. Al het sanitair is gedaan en de huiskamer is gedweild.
Gerjanne en Jolanda
 
Vandaag stond er op het menu: Gelderse schijf, ijsbergsla met doperwtjes en aardappelen. Bijna alles ging op. Fantastisch gegeten dus. De sfeer is ook goed. Ordelijk en toch gezellig geroezemoes.
Hilhardt, Henk en Petra
 
Om 17.00 uur bij Vishandel de Haan kibbeling gehaald met saus. De meeste kinderen hebben het heerlijk opgegeten. Soep en brood gingen ook goed naar binnen. Na het eten hebben de kinderen boompje verwisselen gedaan, wat ze erg leuk vonden. Daarna veel figuren met strijkkralen gemaakt. Zoals de vlag van Oostenrijk, VS, Belgie en Nederland. Daarna is er nog wat gedronken en gezongen. Een keer welterusten zeggen en iedereen verdwijnt uit de zaal. Het was erg gezellig.
Clara en Jenneke
 
 

25 maart 2009


Vandaag de huiskamer gezogen en gedweild. Alle stoelen zijn schoongemaakt. De gangen en slaapkamers gezogen en de wastafels en toiletten schoongemaakt
Marion en Corine
 
Vandaag het volgende gekookt:
Slavink met gekookte aardappelen en bloemkool met een sausje. Als toetje restjes van kwark, vanillevla en twee kleurenvla. Goed gegeten allen voor sommige kinderen was de bloemkool niet zo'n succes. Gezellig geweest, leuke sfeer.
Jenneke
 
Na de middagslaap was er een groep van het jeugd rode kruis. Zij hebben met de kinderen leuke spelletjes gedaan. Dit viel erg goed in de smaak. Helaas kon het niet buiten. De Nederlandse kinderen vonden het ook erg leuk. Als dank hebben ze een sleutelhanger gekregen met een Matrouska eraan. Ze zijn ook nog met z'n allen op de foto geweest.
Het brood eten ging prima en het was gezellig. Na het eten ging de Russische leiding naar Wilna voor een surprise (kleding uitzoeken bij Bossenbroek). Toen de afwas klaarwas en de keuken netjes, stonden de kinderen al te trappelen om met de strijkkralen aan de slag te gaan. Ze hebben veel kunstwerken gemaakt. Er was een uitgelaten stemming.
Als de kat van huis is .....
We hebben gedronken, een sinaasappel gegeten en gezongen. Nu nog even de rotzooi opruimen en de kleren van de leiding bewonderen
Kitty Brouwer
 
 

26 maart 2009


klaslokaalHuiskamer en de kamers gezogen. Toiletten en wastafels schoongemaakt
Gerjanne
 
Vanmorgen school. De kinderen hadden geen zin om te leren, zij wilden liever gaan zwemmen maar moesten toch wachten tot vanmiddag. Na het eten werden de tafels onmiddellijk opgeruimd, iedereen hielp mee, des te eerder konden we gaan zwemmen. Maar helaas eerst nog een uurtje rusten. Daarna dan eindelijk naar het zwembad en wat hebben ze daar genoten. Heerlijk om te zien. Vanavond weer flinke honger en na het eten vroegen ze weer om de strijkkralen waar iedereen direct mee aan de gang ging. Allemaal sterren, harten, vlaggen enzovoort. En de dokter maar strijken, dat is nu helemaal zijn taak geworden. In verband met het zwemmen was het fruit er vanmiddag bij ingeschoten maar vanavond vroegen een paar kinderen er zelf om en hebben ze het alsnog gegeten. Overigens, de stamppot bonen, aardappels en spekjes smaakte vanmiddag heerlijk. Ze hebben er goed van gegeten
Wilna
 
 

27 maart 2009


Vanmiddag kwam er een springkussen! Super voor de kinderen. Ze stonden al voor de slaapkamerramen te kijken. De kinderen hebben veel lol gehad maar toen ging het regenen, jammer! Na het fruit is er nog een tijdje gespeeld. Daarna is het brood gesmeerd, stapels boterhammen! Gezellige sfeer met elkaar.
Henny Timmer
 
Vandaag stamppot rauwe andijvie met karnemelkjus en spekjes. Had zelf nog nooit karnemelkjus gehad maar het was goed te eten. Acht kilo aardappelen, allemaal op dus ze hebben er goed van gegeten. Het was voor herhaling vatbaar ook voor de kinderen volgens de "Engelsman". Daarna nog lekker mango yoghurt toe. Wat helpen ze goed met opruimen!
Henk
 
 

28 maart 2009


Vandaag alle toiletten en wastafels schoongemaakt. Alle kamers gezogen en gedweild ook de gangen. Alle prullenbakken geleegd. Huiskamer gezogen en gedweild.
Henk
 
Vandaag was er na de excursie naar het Dolfinarium soep met brood. Met alle mee-eters zo’n 49 personen. Er was gelukkig precies genoeg. Verder geen bijzonderheden
Anthon en Riek
 
 

29 maart 2009

bijbelles
Vanmorgen wat later opgestaan. Na een lekker ontbijtje met gebakken ei en haantje pik, hebben we een wandeling gemaakt. Daarna buiten gespeeld. Met eten hadden we broccoli, aardappels en kipfilter en als toetje chocoladevla met slagroom. Het ging glad op. Na de middagrust was er bijbelles door Anton Verstoep. Het ging over Noach. Daarna hebben we een kleurplaat en bouwplaat gemaakt. Ik geef de pen over aan de avondploeg.
Kitty Brouwer
 
Toen wij binnenkwamen waren de kinderen nog druk met knippen en plakken. Een paar jongens was buiten aan het voetballen. Tegen half 6 zijn we de keuken ingegaan om brood te smeren en de knakworstjes te warmen. Om 6 uur gingen we aan tafel, We hadden voor allemaal een bruine boterham met worst en verder hadden we ze gesmeerd met jam en chocopasta. Nu bleek toch wel duidelijk dat ze liever chocopasta hebben dan jam. Na het eten de keuken in en afwassen en opruimen. Toen dat klaar was ging Willem buiten badmintonnen. De rest van de kids speelde verstoppertje. Het is nu heerlijk weer en het blijft ook nog langer licht. Om 20.00 uur kwamen ze allemaal binnen, het was tijd voor sap. Daarna gingen ze in hun dagboek schrijven. De een schrijft veel de ander bijna niets en na afloop dat stickertje, dat is feest! De liedjesboeken worden uitgedeeld en iedereen weer op de stoel en zingen uit volle borst. Toen dat voorbij was ging iedereen weer naar z'n kamer om te slapen.
Willem en Erica
 
 

30 maart 2009


Goedemorgen, hele nacht rustig geweest! Ontbijten en naar school!
Sonja
 
Voor de kinderen 's middags uit bed kwamen fruit klaargemaakt. Om 15.00 uur gezamenlijk koffie gedronken en fruit gegeten. We wilden de eendjes voeren, maar de kinderen aten het brood zelf grotendeels op. Na een flinke wandeling nog lekker buiten gespeeld.
Pauline en Erica
 
Er is brood gegeten met heerlijke champignonsoep. Wat extra stukjes kip (waren nog over van gisteren) was een lekkere verassing. Na het eten zijn we naar buiten gegaan. Het is heerlijk weer, dus hebben we "ballon trappen"gedaan. We hebben het 3 x gespeeld en iedereen deed mee. Vanaf 20.00 uur het vaste programma, schrijven, drinken met wat lekkers en zingen.
Marjan
 
 

31 maart 2009

 
Vandaag toiletten en wastafels gedaan. De huiskamer is gestoft, gezogen en gedweild. Slaapkamers ook gezogen en gedweild, ook onder de bedden. Tussendeur en spiegels met glassex.
Pauline en Gerjanne
 
Tussen de middag hier geweest met Hilhardt. Samen hebben we pasta gekookt met stroganoffsaus en ijsbergsla. Het was heerlijk al bleef er wel wat sla over. Dat neem ik wel mee naar huis samen met de kapjes van het brood. De kinderen eten goed, fijn om te zien. Nu slapen er een paar en anderen vieren feest. Het loopt allemaal gesmeerd.
Groetjes ook namens Hilhardt.
Hettie
 
Hettie heeft eigenlijk alles al verteld dus daarom alleen nog een kleine aanvulling. Vanmiddag fruit klaargemaakt. Dat ging erin als koek. Na het Bijbelverhaal hebben we gewandeld. In trui en shirt want het weer is prima. De kinderen gaan zo voetballen met de buren en ik ga op de fiets naar huis.
Hilhardt
 
FC BelarusToen wij om 5 uur kwamen waren de kinderen buiten aan het voetballen in hun sportkleding die ze die middag van Margriet en Pauline hadden gekregen. Wij hebben de broodtafel klaargemaakt. Jenneke heeft voor iedereen een eitje gebakken en ik had mijn dochters Annika en Mirinda meegenomen en zij hebben het brood gesmeerd. Na het eten weer naar buiten en toen was het zo 8 uur. Dan is het wat drinken en chips eten, zingen en naar bed om 21.00 uur.
Jenneke, Clara, Annika, Mirinda
 
Om 21.00 uur kwamen we aan. Het was hier gezellig. De kinderen waren met elkaar aan het zingen. Daarna was het slapen. De rust was snel ingetreden. Maar dat kan ook wel na zo’n zonnige dag. Vast veel buiten gespeeld. Het ontbijt 's morgens verliep vlotjes ondanks 1 april, want dat kennen ze in Rusland ook. Vandaag gaan ze lekker op stap. Nou kan niet missen met zoveel zon.
Mirjam en Nel
 
 

1 april 2009


Gestofzuigd, toiletten en wastafels gedaan. Ook in het klaslokaal gestofzuigd en de tafels afgenomen. Ramen in de huiskamer en de hal schoongemaakt. Niet gedweild.
Marion en Gerlinde
 
Vandaag is de groep naar het Openlucht museum in Arnhem geweest. Het was een waar feest. Als ik vraag hoe het was gaat er steeds een duim omhoog en hoor ik Oke! Na zo'n dag denk je dat de energie op is, maar nee hoor, vanavond nog lekker buiten gespeeld. Daarna wat drinken, schrijven en zingen. Vanavond is de gitaargroep weer geweest. De kinderen vinden dat erg leuk, vooral nu er wat kleine muziekinstrumenten uitgedeeld werden en de kinderen zelf mee mochten doen met muziek maken. Ik verbaas me er steeds weer over, hoe ze allemaal zonder mopperen na het laatste lied naar bed gaan.
Wilna
 
 

2 april 2009


De leiding is naar Amsterdam. De kinderen gingen hun bedden opmaken en wisten prima hoe dat moest. Wij hielpen daar waar nodig. Daarna gingen we fruit klaarmaken terwijl de kinderen lekker speelden. Lekker buiten in het zonnetje fruit gegeten en wij koffie gedronken. Daarna gingen ze beneden verven, het werd een magneetje voor op de koelkast. We zijn onder de indruk van de organisatie en vonden het erg leuk om hier te zijn. En nu gaan we op de fiets naar Barneveld, het is heerlijk weer!
Connie en Truus van Mill
 
Vandaag gekookt met Petra en Henk. Voor mij was dit de eerste keer. Gelukkig kan Henk van alles iets maken. Het werd witte kool met aardappelstamppot en ham/kaas saus er doorheen. Daarbij een gehaktbal met satésaus. Vraag Henk hoe je van 2 liter saus, 5 liter maakt. En nog lekker ook! De kinderen vonden het heerlijk. Er bleef weinig achter op de borden. Toetje was luchtig toetje met aardbei of banaan. Ik vond het een gezellige kookploeg en ik ben onder de indruk van dit alles. Ik kom graag de volgende keer weer.
Carline
 
Vanmiddag weer heerlijk weer dus lekker naar het bos. Boompje wisselen en daarna nog een eindje gewandeld. Weer terug op de Wildwal stond Margriet klaar met Milk&Fruit en dat ging er wel in. Daarna nog brood gesmeerd, de kids zijn nog lekker buiten. Wij gaan nu weer tot de volgende keer.
Mirjam, Isa en Nel
 
 

3 april 2009

binnen knutselen
Met dank aan Pauline, die ons geholpen heeft met aardappelen schillen (8 kilo) en prei (4 kilo) snijden. Hierdoor kon de maaltijd om 12.15 uur geserveerd worden. Petra en ik hebben samen gekookt: aardappelpuree, gehakt, prei roerbakken en macaroni met carbonara saus. De kinderen (en volwassenen) hebben flink gegeten dat wil zeggen de pannen waren leeg!
Vanmiddag gaan we de kinderen bezighouden met ketting maken en houtbrand schilderijtjes maken.
Petra, Paulina en Alie
 
 

4 april 2009


Vandaag waren Anthon, Riek en Anja aan de beurt voor de maaltijd. Een leuke maaltijd: gekookte aardappels, doperwtjes, ijsbergsla met een hamburger. De kinderen hadden als lunch al pannenkoeken gegeten dus de trek was niet heel erg groot. Al gaat een lekker toetje er altijd nog wel in.
Anthon, Riek en Anja
 
Wij kwamen om 17.00 uur: bijna iedereen was buiten aan het spelen op 2 opblaaskussens. Heerlijk gegeten (complimenten voor de koekploeg). Debora en Rebekka hebben ook nog touwtje gesprongen na het eten. Was gezellig tot de volgende keer → 2e paasdag!
Alice van Ingen
 
 

5 april 2009


Vanmorgen zijn we met de groep naar de Ichtuskerk in Voorthuizen geweest. Na het openingsgebed werden de kinderen in het Russisch toegesproken door de domina. Hierna gingen de kinderen naar de nevendienst. Daar mochten ze palmpasen stokken maken. M.b.v. het kruis ingepakt in gekleurd crepepapier, snoepgoed, ronde chippies en palmtakjes werden de mooiste creaties gemaakt. Daarna samen zingend met de Nederlandse kinderen, in optocht door de kerk. Het geheel werd, na de dienst, afgesloten met een groepsfoto die vast op onze site is te bewonderen. Hopelijk hebben ze zo meteen nog goede honger, want zo'n palmpasen kruis biedt zoveel lekkers dat dit de gezonde eetlust wellicht wat belemmerd. We gaan het zien!
Maarten
 
Warme maaltijd: aardappels, saucijs, jus en spinazie. De spinazie was geen succes. In eerste instantie hadden we de spinazie niet kunnen vinden dus waren we alvast met de sla begonnen. Uiteindelijk dus als groeten spinazie en sla. De sla ging op en 4 kinderen hebben spinazie gegeten. De rest ging er bij voorbaat vanuit dat dit geen goed voedsel is. De arts kwam ook zeggen dat we geen spinazie op de borden hoefden te doen. Maar dat hebben we toch gedaan. Voor de avond hebben we tomatensoep gekookt. We hopen dat ze dit wel lekker zullen vinden.
Alex, Henk en Alie
Ps: Wij hebben dus 2,5 krop sla gebruikt.
 
Toen wij kwamen lagen de kids op bed voor hun middagslaapje. Maarten en Margriet waren fruit aan het klaarmaken. Willem en ik hebben dat overgenomen en verder klaargemaakt samen met Pauline. Toen dat klaar was zaten de kinderen al klaar met de gitaargroep om te zingen. Daarna deed Anton zijn verhaal over Jozef. Na het einde gingen ze allemaal naar buiten om fruit te eten. Het was zulk mooi weer dat ze lekker buiten zijn blijven spelen. Wij geven het weer over aan de avondploeg.
Willem en Erica
 
De kinderen spelen buiten als ik aankom. Om 20.00 uur gaan ze naar binnen om nog een kleurplaat af te maken over Jozef. Drinken, verhaaltje schrijven van de afgelopen dag en zingen. Dan gaan ze naar bed. Samen met de leiding nog even de foto's bekeken op de site.
Nog wat gedronken en om 22.30 uur wil ik eigenlijk wel naar bed. Of zij ook al zover zijn? Ben bang van niet!
Sonja
 
 

6 april 2009


Vandaag toiletten en de wastafels goed gedaan. Prullenbakken geleegd en de huiskamer gestoft en gezogen. Alles is gedweild.
Marianne en Gerjanne
 
buiten knutselenHilhardt, Marian en Petra hebben gekookt: bami en verder zoals het menu aangaf. Was ruim voldoende iedereen heeft lekker gegeten. Rundvlees aangebraden en laten sudderen voor morgen. Keuken gedweild.
Hilhardt, Marian en Petra
 
's Middags komt er iemand om met de kinderen porselein te gaan schilderen. Iedereen kreeg een bordje en mocht schilderen wat hij/zij wilde. Sommigen waren erg snel klaar. De meeste jongens maakten het embleem van BMW of een vlag. De meisjes waren langer bezig met bloemen of andere versieringen. Tussendoor wordt er gespeeld gedronken en fruit gegeten. Alweer een leuke middag.
Hettie Feijen
 
Vanavond een rustig avondje. De kinderen hebben eerst een tijd een film gekeken en daarna lekker buiten gespeeld. Ze doen durven of de waarheid. Nog het avond ritueel en toen kwam er weer een einde aan een gezellige avond.
Agnes, Henny en Pauline
 
 

7 april 2009


We hebben in de slaapkamers de wastafels en de wc's schoongemaakt. Alle prullenbakken geleegd, stofgezogen en de vloeren gedweild. In de kamer stofgezogen en gedweild. Onder de bedden niet gedweild en stof gezogen want er lagen nog kratten en tassen onder de bedden.
Gerjanne en Jolanda
 
 

8 april 2009


Gisterenavond een drukte van belang bij binnenkomst er was sponsoravond. Het was een geslaagde avond. De sponsors kregen een mooie foto en een cadeautje van de kinderen, onder het genot van een hapje en een drankje. De kids mochten ook allen wat later naar bed maar vanmorgen stonden de eerste alweer om 7.30 naast hun bed. Op naar weer een mooie dag op de Wildwal.
Mirjam en Nel
 
Middageten: verse sperziebonen, aardappels, rollade en komkommer. Rollade was er veel. Kan wellicht aanstaande vrijdag gebruikt worden bij de andijvie stamppot. Er is behoorlijk goed gegeten. Drumsticks voor vanavond zijn voorbereid. Het was weer erg gezellig. Tot zaterdag.
Henk, Alie en Alie
 
Om 14.00 uur gaan we naar het “Uilenbos”. Zeven auto’s op een rij. De kinderen hebben er zin in, we gaan naar het Lunapark! Volgens mij hebben ze grootse gedachten bij onze gezellige ouderwetse speeltuin. Als we daar aankomen motregent het. Wowa wil weer terug want volgens hem zijn alle kinderen morgen ziek. De kinderen hebben veel plezier dus wij denken er niet over om terug te gaan.
Om 15.30 uur krijgen ze ranja en een pannenkoek. Om 16.15 uur gaan we naar huis. De middag is toch wel een beetje verregend. Een nieuwe sponsor meldt zich "De Lunterse Boer". Speciaal voor 2e Paasdag. De meisjes hebben onder leiding van Alie vd Kieft de kettingen afgemaakt. Een van de meisjes maakte hem speciaal voor haar moeder. Om 18.00 uur gaan we eten. Het brood en de drumsticks worden genuttigd. Arjan en Henk wassen af terwijl ik dit schrijf. De kinderen kijken tv. Het vaste ritueel komt nog. Fruit, drinken, schrijven en zingen. We hebben ons weer goed vermaakt.
Sonja
 
 

9 april 2009


Vandaag zijn alle toiletten, wastafel, tafels, stoelen en dergelijke weer schoongemaakt. Alles is gezogen en gedweild.
Sjirine en Gerlinde
 
Toen wij kwamen om 20.45 moest er nog gezongen worden. De kinderen gingen daarna naar bed maar het duurde nog wel even voordat iedereen sliep. Om 23.30 zijn wij naar bed gegaan, de dokter zat er toen nog. Vanmorgen het ontbijt klaar gemaakt. De kinderen om 07.30 uur geroepen. Wij wisten niet of dit de bedoeling was. Voor 2 jaar terug werd dit door de leiding gedaan maar we zagen nu niemand verschijnen. Om 08.00 uur hebben wij ontbeten met de kinderen.
Agnes en Mariska
 
 

10 april 2009

oud Hollandsche spelen
Pauline, Antoinette en Carline koken andijvie stamppot met spekjes en karnemelksaus en wat rollade die over was. Dit keer wordt er minder goed gegeten. Toetje; limoen druiven met slagroom is succes. We zijn een superteam. Om 13.15 uur is de keuken weer aan kant en zitten we buiten in de zon. Antoinette is voor het laatst en heeft van Vaselina een mooi cadeau gekregen. Heel leuk!
Carline, Antoinette en natuurlijk Pauline
 
Vanmiddag waren er oud Hollandse spelen en het was prachtig weer. Er werd volop van genoten. De kinderen zijn wel 2 uur met de spelen bezig geweest. Na het avondeten, brood met soep, hebben we eieren geverfd. In totaal zijn er wel 60 eieren geverfd. Ook is er nog lekker buiten gespeeld. Na het zingen naar bed.
Kitty
 
 

11 april 2009


De schoonmaakploeg heeft vandaag de slaapkamers en douches afgenomen en gedweild. De woonkamer is gestoft en gezogen en alles is gedweild.
Jenneke en Clara
 
Helemaal te gek, wij hebben gekookt. Aardappels met witte bonen in tomatensaus, slavink, als en een toetje. Heerlijk, grandioos om te doen.
Riek, Alie en Henk
 
Vanochtend hebben we eierdopjes gemaakt en gewandeld. De leiding was shoppen in Barneveld. Vanmiddag naar PTC geweest. Allerlei dieren mochten vastgehouden en geknuffeld worden. Van hamster tot slang. Het was een succes!
Kitty
 
 

12 april 2009


Vanmorgen is de groep naar de kerk geweest. Het middageten, macaroni met broccoli en zalm, viel niet zo in de smaak. Waarschijnlijk zaten de kinderen ook al vol van de traktatie na de kerkdienst. Vanmiddag is er lekker gezongen. Daarna mochten ze paaseitjes zoeken in de tuin. Daarna zijn alle eitjes eerlijk verdeeld over de kinderen. Bij het avondeten zaten knakworstjes. Die lusten ze best. Na het eten nog even buiten spelen. Verder nog een fotolijstje gemaakt van ijsstokjes en stickertjes, zodat hun foto van Paleis het Loo, koninklijk werd versierd. Natuurlijk werd er ook nog in hun dagboekjes geschreven.
Kitty en Gerlinde
 
 

13 april 2009


Vanmiddag fruit en drinken geregeld samen met Debora en Rebekka (mijn dochters). Lekker buiten gezeten en gespeeld. Willem en Erica deden buiten bingo.bingo
 
De bingo was net als 2 jaar geleden een groot succes. We hebben het heerlijk buiten gedaan, want het was weer erg mooi buiten en dan is het zonde om binnen te gaan zitten. We deden elke ronde eerst een rijtje binnen vol en dan een volle kaart, de spanning was soms erg hoog. Ook als je bingo hebt en je mag een prijs kiezen, dat is zo moeilijk, alles even vastpakken en bekijken en dan toch weer terugleggen en iets anders kiezen. Ik heb daar van genoten. Om 17.15 zijn we gestopt om het eten klaar te maken. Om 18.00 uur gingen we aan tafel. We hadden kipkluifjes bij het brood, dit was een groot succes. Hier waren ze dol op, ze hebben dit liever dan brood. Na het eten gingen ze allemaal lekker naar buiten. Wij hebben toen gauw de keuken en de afwas opgeruimd. Daarna zijn we met een stel binnen weer bingo gaan doen. Er waren ook jongens buiten aan het voetballen die wilden niet meer meedoen. We hebben 1 ronde gedaan met een 1 rijtje vol en een volle kaart, daarna een nieuwe kaart en net zolang doorgedraaid tot iedereen bingo had en een prijsje. Daarna hebben ze een paaskoek versierd. Deze is later opgegeten met een beker sinas. Toen was het tijd om te schrijven in het dagboek. Toen ze klaar waren heb ik ze hun cadeautje gegeven. We werden heel hartelijk bedankt in het Hollands. Margriet had ze dat even snel ingefluisterd. Nu was het tijd om te zingen en nu ineens is het stil, alles is naar bed. Onze dag zit erop, wij gaan naar huis.
Erica en Willem
 
 

14 april 2009


We hebben de wasbakken en de wc's schoongemaakt, eetruimte gezogen en gedweild. En nadat de kinderen tussendoor (bijna) alles onder de bedden vandaan gehaald hadden, hebben we in de kamers gezogen en gedweild. Het was te zien dat ze met de paasdagen van de chocolade gegeten hadden, want overal lagen papiertjes en stukjes chocola.
Jolanda en Hieke
 
Om 16.45 Liena en Lena opgepikt bij station Barneveld. Marianne heeft stapels boterhammen gesmeerd en ik heb omeletten gebakken. Na het eten gingen enkele kinderen de Bijbelse verwerking van "de verloren zoon" kleuren. Pauline en ik hebben Uno gespeeld met de leiding. Heel gezellig! De meeste kinderen vermaakten zich met springtouwen en voetbal.
Henny en Marianne
 
 

15 april 2009


We hebben alles gestofzuigd en gedweild, ook de kelder. Verder de wc's gedaan en in de huiskamer de tafels afgenomen. We wensen jullie een gezellige avond en voor de kinderen en de leiding alvast een goede reis vrijdag.
Sjirine en Corien
 
 
 
 
 
 

Children in Trouble(CIT) Barneveld - info@citbarneveld.nl