SRK werkgroep
Children in Trouble Barneveld



Non-profitorganisatie

De ervaringen van de kinderen en lerares.

 
Wij hebben de kinderen gevraagd of zij op wilden schrijven wat zij van deze periode vonden, wat hun belevenissen waren en wat zij het fijnst en het minst fijn vonden.
Dat de  reacties veel overeen maar zijn toch verschillend zijn, kunt u verder lezen.
 

Anja Losik.

Anja.jpg

Wat ik het fijnste vond: Julianatoren, Dolfinarium, openluchtmuseum, dierencollege, paleis het Loo. In de Julianatoren vond ik het het fijnst omdat daar verschillende attracties waren. In het Dolfinarium vond ik de dolfijnen met mooist. In het dierencollege vond ik de dieren het fijnst. In het paleis vond ik de fonteinen het mooist en het paleis zelf.
Bedankt voor alles.

Vasilina.

Vasilina.jpg

Ik vond alles heel fijn in Holland. Ik vond het vooral fijn omdat we naar het Dolfinarium gingen, het was de eerste keer dat ik zulke zeedieren zag. Ook vond ik het heel fijn in de Julianatoren, vooral in de achtbaan voelde ik mij heel vrolijk. Het was echt een hele fijne tijd in Holland. Ik zou willen dat mijn zusje er ook bij was geweest.
Allemaal hartelijk bedankt.

Sacha.

Sascha.jpg

Ik vond het het fijnst in de Julianatoren, het dierencollege, het Openluchtmuseum, het Dolfinarium, bij de brandweer en in het paleis.
In de Julianatoren waren veel attracties, bij het dierencollege konden we de dieren aanraken, in het Openluchtmuseum het oude Holland zien en in het  Dolfinarium zag ik voor het eerst zeedieren. Bij de brandweer zijn we 30 meter omhoog gegaan en in het paleis zag ik voor het eerst hoe koningen wonen.
 

Angelina.

Angelina.jpg
Ik vond het heel fijn in Holland. Ik vond het fijn in het Dolfinarium, ik zag daar voor het eerst in mijn leven dolfijnen. En de Hollandse speeltuinen vond ik heel interessant. En met de paarden rijden, dat was heel fijn. En we hebben kaarten gemaakt. De Hollandse ouders zijn zo lief en goed voor ons. We zijn naar het zwembad geweest en de muziek kwam naar ons. Ik heb lieve kinderen leren kennen. We gingen naar een museum van oudheid, daar leerden we over het oude leven van Holland. We zijn naar de kerk geweest. Ik heb veel goede mensen leren kennen. Ook zijn we naar de Julianatoren geweest.
Hartelijk bedankt voor alles wat jullie deden.

Stas.

Stas.jpg

Ik vond alles fijn waar we heen gingen, maar vooral de Julianatoren. En ook het Dolfinarium. En de brandweer en medicijnenpost. Ook het zwembad, het openluchtmuseum en de dierencollege. En op de boerderij, waar we geweest zijn, waar ook een stier was.
Bedankt voor alle surprises van deze reis.

Mischa.

Mischa.jpg

Vakantie in Holland.
Ik vond alles heel fijn, het Dolfinarium, de dolfijnen zag ik voor het eerst, de zeedieren ook.
Ook was het fijn dat we zo lang in het zwembad zijn geweest. Het Openluchtmuseum vond ik fijn omdat daar oude dingen waren. En de excursie naar de brandweer en eerste hulp vond ik heel interessant, het was ook een mooi panorama, alles was fijn die dag. En natuurlijk de Julianatoren, daar waren heel veel attracties, dat had ik nog nooit meegemaakt.
Hartelijk bedankt voor alles.

Nikita.

Nikita.jpg

In Holland vond ik het fijn om met zoveel vrienden naar het Dolfinarium te gaan, de hulp daar is heel interessant en wat de dolfijnen doen, verschillende trucs en de zeedieren waren heel komisch. Ik vond het fijn bij de brandweer, daar hebben ze verschillende auto’s voor vervoer. En ik vond het fijn in de Julianatoren, op verschillende attracties, de achtbaan, spookhuis en alles daar. Ik was in het paleis, het is een heel mooi paleis en ook buiten is het mooi. In Holland is het heel warm, soms ongeveer 26 graden.
Hartelijk bedankt.

Sabina.

Sabine.jpg

Ik vond het heel fijn in Holland. Het fijnst vond ik de Julianatoren, dierencollege met vooral de slangen, spinnen. Ook het Dolfinarium vond ik mooi, vooral de dolfijnen. Enkele keren kregen we bezoek. Ook vond ik het bijzonder, dat wij voor en na het eten gingen bidden. Ook vond ik het fijn bij de brandweer. De concoursen waren leuk en dat we zelf mochten spuiten met water en omhoog gingen met de kraan, wel 30 meter. Ik wil heel graag nog eens hier naar toe.
Heel erg bedankt wat jullie voor ons gedaan hebben.

Ljosja.

Ljosja.jpg

Eerst vond ik het niet zo fijn hier omdat er steeds weer andere mensen waren. We zijn naar verschillende plaatsen geweest, naar het Dolfinarium, daar vond ik het heel fijn, omdat ik al 10 jaar droom van dolfijnen en deze droom is nu uitgekomen, daar ben ik heel erg blij om.  Ik ben jullie heel dankbaar dat jullie zo goed voor ons waren en zoveel gedaan hebben voor ons plezier.
Ik wil jullie heel hartelijk bedanken.

Valja.

Valja.jpg
Ik vond het heel fijn in Holland. Bedankt voor de uitnodiging. Ik vond het fijn in het Dolfinarium, omdat ik voor het eerst dolfijnen heb gezien. Ik vond het ook fijn in het Openluchtmuseum, daar leerde ik over het oude Holland. En in het paleis is het heel mooi. Ook bij de brandweer vond ik het fijn en die kraan daar heeft ons wel 30 meter omhoog gebracht. Heel fijn was het in de Julianatoren, daar is het heel  mooi en interessant.
Bedankt dat ik hierheen mocht komen.

Alesia.

Alesia.jpg

Ik vond het heel fijn in Holland. Bedankt dat jullie mij hierheen uitgenodigd hebben.
Ik vond hier alles heel fijn. Tijdens de bijbellessen heb ik veel nieuws geleerd. Het weer is hier iets beter dan in Belarus, daarom hebben we veel gewandeld buiten en in het bos. We gingen naar het Dolfinarium en zagen dolfijnen en andere zeedieren. En we zijn naar de brandweer geweest, daar zijn we in de kraan geweest, 30 meter hoog. En we zijn naar het zwembad geweest en naar het paleis, dat was heel interessant. Er is 2 keer een springkussen geweest. Het Openluchtmuseum, en het dierencollege, ik heb voor het eerst in mijn leven een slang vast gehouden. In de laatste week zijn we naar de Julianatoren geweest, daar waren heel veel attracties. De vakantie in Holland is voor mij onvergetelijk geworden, ik zou heel graag nog eens hierheen gaan.

Arseni.

Arseni.jpg
In 2009 kreeg ik de kans om een maand naar Nederland te gaan.
Alles was heel interessant en voor mij een goede praktijkles Engels, dat was voor mij heel belangrijk. Het was een reis van 30 dagen. Bijna iedere dag was het mooi weer. De natuur is hier mooi, in het bos is de lucht schoon. De boerderij was heel ontwikkeld. Maar natuurlijk schrijf ik daar niet over. De dierencollege, het zwembad, de voetbalwedstrijd in Barneveld, het Rode Kruis, de kerk, en, natuurlijk de Julianatoren en het Dolfinarium, waar we lang geweest zijn. Het Dolfinarium was voor mij het interessantst, het dresseren van dolfijnen, de zeedieren en anderen. Ook het paleis was heel mooi.
Hartelijk bedankt voor alles, wat jullie voor ons deden.

Kostja.

Kostja.jpg

Ik vond het bij de brandweer heel bijzonder, omdat we daar omhoog gingen, al vond ik het heel eng, maar het openknippen van de auto was interessant. Ook in het Dolfinarium was het fijn, daar zijn dolfijnen en zeedieren. En het paleis was heel mooi.. Eerst vond ik het niet zo fijn hier, maar dat ging al gauw beter en vond ik het wel fijn. Verder weet ik niets te schrijven, alleen nog: Hartelijk bedankt!!!

Katja.

Katja.jpg

Het meest beviel mij in Holland, dat het hier zo mooi is, gezellig en vrolijk.
We gingen naar het Dolfinarium, naar diverse museums, naar het zwembad, ze kwamen een springkussen brengen, we gingen naar een paleis en naar de Julianatoren. Daar vond ik het het fijnst en in het Dolfinarium. In de Julianatoren waren diverse leuke attracties en we waren daar allemaal vrolijk. Ik ben verschillende keren in de achtbaan geweest en in het Dolfinarium was het nog mooier dan ik mij had voorgesteld. Allemaal bedankt wat jullie voor ons gedaan hebben, ook het eten dat zo lekker was gemaakt en voor de plekken waar we heen zijn geweest, hartelijk bedankt.

Artjom.

Artjom.jpg

Ik vond het heel fijn in Holland. Ik vond het fijn om voor en na het eten te bidden. Ik weet alle uitstapjes nog. In de Julianatoren waren hele leuke attracties, in het Dolfinarium zag ik voor het eerst dolfijnen en zeedieren, in het paleis zag ik hoe de koningin van Holland leeft. En we zijn naar de brandweer geweest. In Holland is de lente al begonnen. In het dierencollege heb ik voor het eerst een slang vastgehouden.
Hartelijk bedankt.

Zjenja Romanov.

Zjenja R.jpg

Het meeste beviel mij het bidden voor het eten en hoe wij liedjes zongen ’s avonds. Ik vond het fijn in het Dolfinarium, bij de brandweer, in de Julianatoren en het paleis. En ik wil jullie nog bedanken voor alle hulp en het bereiden van het eten.
Hartelijk bedankt.

Maxim.

Maxim.jpg

Ik vond het fijn om naar het Openluchtmuseum te gaan, daar zagen we oude dingen.
Ook in het Dolfinarium vond ik het fijn, vooral de vissen. Maar het mooiste van alles vond ik de Julianatoren, ik heb aan bijna alle attracties meegedaan. En het voetballen vond ik fijn. En het weer was heel goed. Bedankt dat jullie ons in Holland uitgenodigd hebben.

Valera Gvatsjoe.

Valera G.jpg

Ik vond het fijn in het Dolfinarium, ik zag voor het eerst dolfijnen en zeedieren en het Openluchtmuseum vond ik mooi, de historie van Holland. En de brandweer die ons 30 meter omhoog bracht en de boerderij daarna. Maar natuurlijk vond ik de Julianatoren het fijnst, daar waren zoveel attracties, ik heb er erg genoten. Ook was ik heel blij met alle mensen die ons hielpen, allemaal. Hartelijk bedankt.
 

Zjenja Goerejev.

Zjenja G.jpg

Ik vond het fijn in Holland. Speciaal de reizen naar het Dolfinarium, de Julianatoren, het museum, de brandweer. En het bidden voor en na het eten. Ook waren er bijbellessen. En we gingen nog naar het dierencollege, daar zag ik voor het eerst een echte python, slangen en andere enge dieren. In het museum heb ik geleerd over de historie van Holland. In het Dolfinarium zag ik voor het eerst dolfijnen en zeedieren. Bij de brandweer hebben we geleerd hoe hier hulp wordt verleend. In de Julianatoren  was ik in de achtbaan en het reuzenrad en veel andere dingen. Ook zijn we naar een restaurant geweest.
In vond het hier echt heel fijn.

Ljoeda.

Ljoeda.jpg

Ik vond het het fijnst in de Julianatoren, in het Openluchtmuseum, het Dolfinarium, het dierencollege. In de Julianatoren waren hele goede attracties, ik ben in bijna alles geweest. In het Openluchtmuseum hebben we veel geleerd hoe mensen uit Holland vroeger leefden. In het Dolfinarium vond ik het fijn, omdat ik voor het eerst in mijn leven zeedieren en dolfijnen zag. Het dierencollege vond ik het fijnst van alles, daar zag ik voor het eerst een python. En ik vond de dag bij de brandweer heel fijn. Ik vond het ook fijn om te bidden voor en na het eten en dat er werd voorgelezen uit de bijbel.
Allemaal bedankt voor alles, wat jullie voor ons deden.

Valera Bereshewitsj.

Valera B.jpg

Allemaal bedankt voor jullie goedheid en voor jullie goede zorg voor ons. Ik vond het fijn in de Julianatoren, omdat we daar veel konden doen. En bij de brandweer vond ik het heel fijn, wij kregen daar een kostuum aan waarmee je naar een brand kan gaan.
 

Elena Sinavskaja, lerares,16-04-2009,

Lena lerares.jpg
Holland is het eerste land waarheen ik het geluk had naar toe te gaan. Van dit land kan ik zeggen, dat het het land van de lente is, omdat ik meemaakte dat de heerlijke en schone lucht hier de bloemen laat groeien.
Hartelijk  bedankt voor alle bezigheden en het goed overdachte programma.
Voor mij was alles net zo interessant als het voor de kinderen was.
Comité, bedankt voor de cadeaus die ik gekregen heb.
Kom ons bezoeken in Belarus

Children in Trouble(CIT) Barneveld - info@citbarneveld.nl