SRK werkgroep
Children in Trouble Barneveld



Non-profitorganisatie

8 December 2008 in de kliniek Barovlani

DSC00273.JPG
Maandag  8 december 2008 zijn Margriet en Wilna, na overleg met de psychologe van de afdeling van de kleinere kinderen van het ziekenhuis, naar de winkel gegaan en hebben inkopen gedaan voor deze afdeling. Heel veel Pampers, billendoekjes, billencreme, blikjes vlees (dit wordt verdund met water, zodat kinderen het op kunnen drinken en zo toch wat stevigs naar binnen krijgen), potjes fruit, appels, bananen, veel pakken sap, tandpasta, flesjes met spenen, tuitbekers, bouillonblokjes enz. enz. Voor de ouders die ook in het ziekenhuis verblijven wat koffie, suiker, meel en olie, zodat zij ook wat extra hebben en voor hun kinderen pannenkoekjes kunnen bakken.
voldoende kreeg en alles eerlijk verdeeld werd.
 
Wij zijn hier nu voor de derde keer en steeds kom je weer andere kinderen tegen. We gaan ook steeds meer met ouders en met kinderen praten en dan hoor je de verhalendie bij deze kinderen horen, soms in en in triest.Wat is het dan fijn om ze nu even een hart onder de riem te steken. Ze zijn er zo blij mee. De spullen die zij krijgen, maar ook de aandacht die er voor hen is, en dan nog wel uit zo’n ver land, onvoorstelbaar!Ook hadden wij uit Nederland heel veel kleine pluchen speeltjes meegebracht en uitgedeeld, met behulp van een meisje van 8 jaar, Ksjoesja. Later krijgen wij haar verhaal te horen, de verwachting is dat zij niet lang meer zal leven. Soms hebben wij
het hier best wel moeilijk mee, maar de vrolijkheid die dan toch weer even van zo’n meisje afstraalt is heel bijzonder om te ervaren.
Deze dag is dus in veel opzichten heel bijzonder voor hen.
Veel van de moeders raken hun baan kwijt omdat zij maanden, soms enkele jaren in
het ziekenhuis moeten verblijven, en langzaam maar zeker raken zij hun vrienden en familie kwijt, zij raken in een isolement en hebben alleen contact met elkaar. Zij bouwen hier een vriendschap op samen, die hun hele leven doorwerkt. Dat ervaarden wij op de Dag van de Glimlach.
Wij voelen de dankbaarheid en dat is heel speciaal om mee te maken.
Ook is steeds weer duidelijk dat zo'n actie zeker voor herhaling vatbaar is.

Children in Trouble(CIT) Barneveld - info@citbarneveld.nl