SRK werkgroep
Children in Trouble BarneveldNon-profitorganisatie

De Dag van de Glimlach!

Deze dag werd dit jaar gehouden op 6 december 2008.
Margriet van Drie en Wilna Geurts zijn daarbij aanwezig geweest.
Alle ex-kankerpatientjes, die bij CIT Minsk ingeschreven staan, zijn met hun ouders uitgenodigd om op deze dag naar het Paleis voor Cultuur te komen, waar het feest gehouden werd.
Deze dag wordt 1 keer per jaar georganiseerd om deze kinderen nog even in het zonnetje te zetten en ook worden de kinderen die overleden zijn even herdacht.Artiesten treden op
Er is een soort concert met zang, dans en kindercircusattracties.
Tussendoor worden er wat toespraken gehouden, de artsen worden bedankt en ook de (buitenlandse) sponsoren.
Van de andere rayons in Wit Rusland zijn 2 vertegenwoordigsters aanwezig, zij vieren deze dag op een ander tijdstip in hun eigen rayon.
Er zijn zo'n 700 mensen aanwezig waaronder ongeveer 350 kinderen. Kinderen die tegelijk in het ziekenhuis behandeld werden en ook hun ouders hebben weer even contact met elkaar. Het is een vrolijk en warm weerzien.
 
Evgenie UkraïntsevAan het eind van dit concert dankt Evgenie (directeur CIT Minsk) iedereen die aan deze dag heeft meegewerkt om het tot een succes te maken. Ook vertelt hij dat alle kinderen tegen inlevering van hun uitnodigingskaart een pakket af kunnen halen in de hal. De pakketten bestaan uit diverse soorten fruit, appels, mandarijnen, kiwi's, bananen, een pak vruchtensap, yoghurt en een pluchen speelgoedbeest. De kinderen die vandaag niet hier geweest zijn krijgen 10 dagen de tijd om hun pakket op het kantoor van CIT Minsk op te halen. Het fruit wat over is, omdat dit natuurlijk bederfelijk is, gaat naar het ziekenhuis voor de kinderen die daar liggen en dus niet aanwezig kunnen zijn.
De regioleidsters, het hele organisatieteam, de buitenlandse gasten en het oudercomite worden verzocht nog na te blijven. Voor hen staat er nog wat te eten en te drinken, wat geheel door vrijwilligers verzorgd is. Hierbij waren nog de nodige toespraken.
Men is het er over eens dat deze dag een groot succes is geweest, iedereen was zeer tevreden.
De sfeer vandaag was heel bijzonder, iets wat je alleen kunt voelen als je daar zelf bij aanwezig geweest bent.
Wij zijn er dan ook van overtuigd dat deze dag als het enigszins mogelijk is, moet blijven bestaan.

Children in Trouble(CIT) Barneveld - info@citbarneveld.nl