SRK werkgroep
Children in Trouble BarneveldNon-profitorganisatie

Vrijdag 3 juli, Opening huisjes.

IMGP5457.JPG
 
Vandaag worden de huisjes, die wij mede sponsoren, geopend. Bij het oncologisch kinderziekenhuis Barovlany zijn de afgelopen periode huisjes gebouwd waar ouders met hun zieke kinderen kunnen verblijven tijdens de behandeling.
Klaas Koops, de voorzitter  van onze landelijke Stichting Rusland Kinderhulp , heeft de eer om met een schroevendraaier de bordjes, die speciaal hiervoor gemaakt zijn, aan de huisjes op te hangen waardoor de officiële openingshandeling is voltooid.
Na deze opening volgen een aantal speeches door de directrice van het ziekenhuis, de voorzitter van Children in Trouble Minsk, een afgevaardigde van de overheid en Klaas Koops. Mooie woorden worden er gesproken over het belang van deze huisjes, over ondersteuning en toekomst.
Twee moeders nemen het woord om iedereen te bedanken en te vertellen hoeveel het waard is om dicht bij hun zieke kind te kunnen zijn.
Deze dag word afgesloten met een gezellig samenzijn, onder het genot van een hapje en een drankje. Ook is er voor een muzikale omlijsting verzorgd. 

 

Zaterdag 4 juli, Bezoek Oncologisch Ziekenhuis Barovlany.

IMGP5494.JPG
Vandaag staat er een bezoek aan de afdeling gepland die wij als stichting Children in Trouble Barneveld ondersteunen. Zie ook onze website: www.citbarneveld.nl
Van tevoren hebben wij pakketten samengesteld die wij uit mogen delen. Een pakket met spullen voor het kind, levensmiddelen, enkele andere benodigde producten en speelgoed. 
Eenmaal aangekomen delen we eerst het speelgoed uit. De kinderen zijn zichtbaar blij en kiezen graag wat spullen uit. Een knuffel, stickerboekje, snoep en nog wat spullen om zich mee te vermaken.
Na het uitdelen is het wachten op de voedselpakketten. Deze zijn besteld bij een supermarkt en worden bij het ziekenhuis afgeleverd. Drie busjes met 40 pakketten arriveren bij het ziekenhuis.
Buiten worden de pakketten uitgedeeld aan de ouders, zowel aan de afdeling als bij de huisjes. 
 

IMGP5498.JPG
Een pakket met van alles erin. Fruit, meel, crème, olie, yoghurt, sap, van alles zit erin.
Ouders zijn er blij mee, dat kunnen wij weer goed merken. De pakketten die over zijn worden in overleg aan de afdeling, waar kinderen in quarantaine liggen, geschonken om daar uitgedeeld te worden.
Wij hebben vandaag weer een glimlach kunnen toevoegen aan het sobere bestaan van deze mensen.
Buiten de pakketten om, is het voor deze mensen zo bijzonder om mee te maken dat men vanuit een land,  zo ver weg, hen een hart onder de riem willen steken, om hen denken en om hen geven.
Blij en dankbaar zijn wij dat we dit hebben kunnen doen en hierbij beseffen we ook weer eens, dat dit alles niet mogelijk is zonder onze sponsoren.
 
Voor meer foto's kunt u in het fotoalbum kijken.

Children in Trouble(CIT) Barneveld - info@citbarneveld.nl