SRK werkgroep
Children in Trouble BarneveldNon-profitorganisatie

Bezoek aan Minsk 2016

IMG_0109.jpg
 
Wij, Alie, Wilna en Hans, leden van de SRK werkgroep CIT Barneveld, hebben, op eigen kosten, donderdag 13 oktober j.l. een bezoek gebracht aan het oncologisch kinderziekenhuis Barovlani te Minsk, Wit Rusland.
Het ziekenhuis bestond deze dag overigens precies 19 jaar wat met enkele leuke kindvriendelijke activiteiten gevierd werd!
Wij hebben daar een bezoek gebracht aan de afdeling waar ernstig zieke, aan kanker lijdende, jonge kinderen verpleegd en verzorgd worden.
 

IMG_0053.JPG
Zoals velen van u mogelijk al weten moeten opgenomen patiënten in Wit Rusland geheel door eigen familie verzorgd worden, die daarom vaak 24 uur per dag aanwezig moet zijn. Iets wat zeker bij jonge kinderen noodzakelijk is. Overigens zijn de verzorgers haast altijd de eigen moeder!
Wij hebben tijdens dit bezoek enkele ernstig zieke kinderen en hun moeders mogen ontmoeten, vreselijk wat zij moeten doormaken!
E.e.a. heeft voor de verzorger vaak ook tot gevolg dat deze niet kan werken en daardoor geen inkomsten heeft, daarbij komt het vaak voor dat verzorging langere tijd noodzakelijk blijkt.
 

IMG_0067.JPG
 
Je kunt je als Nederlander amper voorstellen wat dat voor de kinderen en hun ouders betekent en welke offers ze moeten brengen, dat heeft een diepe indruk op ons gemaakt!
Ons doel was om deze kinderen en verzorgers extra te ondersteunen d.m.v. het aanbieden van een verzorgings- c.q. levensmiddelenpakket. Wij hebben er 45 uit mogen delen!  Deze bleken zeer noodzakelijk en zeer gewaardeerd. Uiteraard mogelijk gemaakt uit opbrengsten door onze eigen activiteiten en sponsoren, wij willen u daarvoor, ook namens de kinderen en hun verzorgers, hartelijk bedanken! Op de bijgaande foto’s ziet u enkele impressies van dit waardevolle bezoek!
 

IMG_0098.JPG

Na afloop hebben wij ook een van de 20 logeerhuisjes bezocht. Die staan op een terrein direct naast het ziekenhuis en zijn bedoeld voor de verzorgers en/of bezoekende familie, want patiëntjes uit het hele land komen naar dit gespecialiseerde ziekenhuis. 
SRK Hollandseveld heeft er hier drie (de blauw gekleurde) van gefinancierd, een geweldig initiatief wat ook mede mogelijk gemaakt is door de medewerking van onze werkgroep.
 

IMG-20161015-WA0033.jpg
Als laatste hebben wij ons bezoek aan Minsk ook gebruikt om een ontmoeting te hebben met juf Natasha, tolk Anja en dokter Anfisa.  Deze drie dames waren de begeleiders tijdens onze laatste gezondheidsvakantie in 2015, zeer tot aller tevredenheid!
Wij hebben hun dan ook graag persoonlijk uitgenodigd dit weer te doen tijdens de aanstaande gezondheidsvakantie welke gepland staat van 15 maart t/m 14 april 2017.
Zij waren namelijk ook al door SRK – Hollandscheveld en de stichting Help People te Minsk met diezelfde vraag benaderd. In principe zijn alle drie bereid opnieuw mee te komen, mits zij dat met hun werkgever kunnen regelen wat niet makkelijk zal worden, de vakantie duurt tenslotte ruim 4 weken! Wij blijven op hun deelname hopen!
 

Children in Trouble(CIT) Barneveld - info@citbarneveld.nl