SRK werkgroep
Children in Trouble BarneveldNon-profitorganisatie

13 november 2013

IMGP4237.jpg
 
Op 13 november 2013 zijn wij weer op bezoek geweest in het kinder-oncologisch ziekenhuis Barovlyani bij Minsk. Het was weer een hele speciale dag voor de kinderen van deze afdeling en hun ouders, die er ook verblijven om hun kinderen te helpen.

Eerst zijn we naar de winkel BIGGZ geweest, waar wij diverse inkopen gedaan hebben. Deze inkopen bestonden o.a. uit fruit, sap, olie, meel, pampers, billendoekjes, billencrème, muesli, tandpasta, tandenborstels,  zeep, snoepjes, koekjes, koffie en thee.
Maar ook afwasmiddel, waspoeder, andere diverse schoonmaakmiddelen en keukenbenodigdheden.

IMGP4247.jpg
 
De moeders waren heel blij met de gaven ter ondersteuning en wij hebben bij verschillende kinderen de trieste verhalen te horen gekregen. Maar vandaag zagen wij ook kinderen met een lach. Sommige kinderen en ook ouders zijn erg blij met de ondersteuning en ook de onderbreking in hun dagelijks sombere bestaan, niet wetende wat de toekomst voor de gezondheid van hun kind brengen gaat. Het geeft hen weer een impuls van hoop en steun, dat mensen van zo ver weg hen zo belangeloos willen helpen. Dat is voor ons ook weer heel bijzonder om te ervaren.
 

IMGP4255.jpg
Heel toevallig was het ook, dat wij aangesproken werden door één van de moeders. Zij nam ons mee naar haar zoontje die voor een vervolgbehandeling weer opgenomen was, hij had weer last gekregen en heeft nu na enkele jaren een nieuwe chemokuur gekregen, die hij inmiddels weer nodig had. Het is maar goed dat de kinderen onder controle blijven, blijkt dan ook weer. Dit kind, Diema Martinjuk, is één van de kinderen die wij als stichting financieel ondersteunen en nu konden wij persoonlijk met hem en zijn moeder kennismaken. Als alles goed mag blijven gaan, mag Diema binnenkort weer naar huis.
Bij één van de andere kinderen wordt 14 november 2013 besloten of zij een nier van haar vader of van haar moeder gaat krijgen. Dan wordt de operatie ook direct uitgevoerd en gaat zij daarna een poosje in quarantaine. Dit kind, Ksoesja, is 1 jaar en 8 maanden oud en zich gelukkig nu nog niet bewust van wat haar te wachten staat. Zij is deze dag dan ook heel vrolijk en geniet volop van haar banaantje en het onverwachte bezoek van die vreemde mensen.

IMGP4246.jpg
 
 
Tegelijk geeft deze dag ook weer het gevoel dat wij goed bezig zijn en zeker met onze bezigheden voor de stichting door moeten gaan. Uiteraard om iedere 2 jaar weer een groep kinderen die herstellende zijn van kanker uit te nodigen, maar ook zeker om dit soort projecten te kunnen blijven realiseren.
 
 
 

IMGP4266.jpg
Ook konden wij vandaag een voorbeeld van de huisjes zien die zijn graag willen gaan plaatsen bij het ziekenhuis. Hier kunnen per huisje 2 gezinnen onder gebracht worden, die hier tijdelijk kunnen wonen zolang hun kind in het ziekenhuis behandeld wordt. Een speeltuin is inmiddels gebouwd voor broertjes en zusjes, deze wordt binnenkort officieel geopend.
 
Het was alles bij elkaar weer een dag met een gouden randje! En wij zijn al onze vrijwilligers en sponsoren weer dankbaar voor alle inbreng.
 
Zie ook ons fotoalbum over deze dag.
 
 
 

Een reactie van Dana de psychologe van de afdeling

IMGP4263.jpg
Hallo Wilna,
Met Diema gaat het heel goed, hij is nu voor zijn rust naar het sanatorium. Met Ksjoesja gaat het ook goed. Alle ouders zijn blij met jullie hulp. Het leven in de kliniek is iedere dag hetzelfde. Soms loopt een behandeling volgens plan bij de kinderen, maar er zijn vaak ongeplande situaties.
Uiteraard willen wij dat alle behandelingen volgens plan zouden verlopen, maar we blijven hopen en we blijven er aan werken.
En natuurlijk helpt de hulp van vrienden zoals jullie hierbij.
Een omhelzing voor iedereen en ook de groeten,
Dana
 

Children in Trouble(CIT) Barneveld - info@citbarneveld.nl