SRK werkgroep
Children in Trouble BarneveldNon-profitorganisatie

3 september 2007

 
Geachte Margriet!
U en uw vrienden, die onze stad Mogilov bezochten krijgen de groeten van het oudercomité  van de vereniging "Children in Trouble". We waren erg blij met jullie kennis te maken. We hopen, dat we jullie nog eens zullen ontmoeten en zullen samenwerken in vriendschap.
Hartelijk bedankt voor de foto's, die jullie in Minsk achterlieten. Ze hebben ze allemaal aan ons gegeven. We zijn er erg blij mee. Voor allemaal de hartelijke groeten en de allerbeste wensen van al onze ouders. De hele werkgroep, die onze kinderen opgenomen en verzorgd hebben,
hartelijk bedankt.
Met achting van de vereniging "Children in Trouble" uit de stad Mogilov.
 
 

31 mei 2007

Artjom[1].jpg

 
Onderstaande brief heeft Margriet ontvangen van de fam. van Artjom, een van de kinderen die bij ons was:
Goedendag onze lieve vrienden Ton, Maarten, Wilna, Margriet, Ans en Kunder!
De hartelijke groeten en beste wensen voor jullie van Artjom en zijn mama Aza! In de eerste plaats willen wij onze dankbaarheid tot uiting brengen in deze brief, en jullie hartelijk bedanken voor de prachtig georganiseerde vakantie voor onze kinderen, voor de zorg, de vriendelijkheid en voor jullie goedheid. Artjom heeft diverse indrukken opgedaan en vertelt veel over zijn vakantie.
Hij is erg blij, dat hij het geluk had in jullie land te verblijven. In het bos heeft hij stenen en eikels verzameld en ze in zijn tas gedaan en zo mee naar huis genomen, aparte en hele mooie. Bij ons zijn zulke bomen ook, maar alleen met kleine eikels en zulke stenen hebben wij niet.
Artjom draagt graag de kleding, het klokje, luistert naar de radio en beplakt de schilderijtjes.
Hartelijk bedankt voor wat jullie ook voor zijn mama mee gegeven hebben, de koffie, kaas, snoep - alles ruikt lekker en is heerlijk!
We zijn erg ontroerd over jullie zorg voor ons. We kunnen niet genoeg onze bewondering uitspreken en jullie danken. Een ander land, een andere wereld zo ver weg ... En daar zijn mensen, die van ons houden, aan ons denken, voor ons zorgen. Dat zijn jullie! Allemaal bedankt voor alles, wat jullie voor ons doen. Dat is erg belangrijk voor ons. We zijn jullie dankvoor voor het grote geluk dat jullie ons brengen in ons noodlot. We wensen jullie alle goeds, veel gezondheid en blijdschap.
We verwachten jullie bij ons te gast, als jullie besluiten onze stad Mogilov te bezoeken.
Tot ziens.
Met de allerbeste wensen van Artjom en Aza.
Mogilov, mei 2007
 
 

23 april 2007.

Evgenie.jpg

 
Onderstaande fax ontvangen uit Belarus:
Beste Margriet van Drie,
Wij willen onze dankbaarheid benadrukken naar jou en alle mensen die in het comité zitten en de vakantie voor het op verhaal komen van de groep kinderen, die herstellende zijn van kanker.
De groep is zaterdag veilig en wel terug gekomen. Alle kinderen zijn met hun ouders herenigd. Vandaag hebben diverse kinderen en ouders gebeld met hele lieve en goede reacties over deze fantastische vakantie.
Niet alleen hebben de kinderen een verandering ondergaan wat hun gezondheid betreft, het opvijzelen van hun immuunsysteem, maar ook hebben zij veel geleerd over tradities en cultuur in Nederland.
Namens de groep kinderen en hun ouders, willen wij jullie bedanken voor jullie lieve houding ten aanzien van de kinderen, als ook voor zo'n goed georganiseerde vakantie met actieve programma's.
We hopen echt op een vervolg op de samenwerking voor de gezondheid van kinderen in Wit Rusland die aan kanker lijden. Wij wensen jullie het allerbeste en alle succes voor de toekomst.
Hoogachtend,
Evgenie Ukraintsev
Hoofd Associatie "Children in Trouble"
Wit Rusland,
Minsk
 
 

17 mei 2007

Igor.jpg
 
Onderstaande mail heeft Margriet  ontvangen van de fam. van Igor, een van de kinderen die bij ons was:
 
Lieve vrienden!
Wij, de ouders van Igor Gordeeva, danken jullie uit heel ons hart voor de vreugde, welke jullie onze kinderen gegeven hebt.
Het is erg fijn te weten, dat er ergens mensen zijn, die niet onverschillig staan tegenover de rampen van anderen.
Onze zoon kwam uitgerust terug, vol blijdschap, met nieuwe ideeën, met nieuwe kracht. Dat verheugt ons. Toen de kinderen, allen met dezelfde
ziekte, elkaar ontmoeten, voelden zij zich allemaal anders. Immers, in de maatschappij voelen zij zich anders dan anderen.
Op school en op straat reageert men anders naar deze kinderen, niet iedereen begrijpt de problemen van deze kinderen.
Maar toen zij samen waren en hij begreep, dat hij niet alleen zo was, was het gemakkelijker voor hem, om over zijn ziekte te praten. En dat is goed.
En ook het is goed, dat er mensen zijn, die zich gezamenlijk om deze kinderen bekommeren en hen helpen hun problemen te vergeten.
Hartelijk bedankt allen voor jullie goed zaak!
 
 

12 mei 2007:

Alesia(1).jpg

Onderstaande brief heeft Wilna  ontvangen van de fam. van Alesia, een van de kinderen die bij ons was:
 
Goedendag lieve vrienden!
Sorry, dat wij de Duitse taal niet kennen.
Wij schrijven jullie uit Wit Rusland.                            
Onze dochter en kleindochter, haar naam is Alesia, was een hele maand in Holland, in de maanden maart-april.
Mama Natasha en oma Tatjana zijn jullie erg dankbaar voor jullie goedheid en zorg voor onze Alesia. Allemaal hartelijk bedankt voor de warme ontvangst, voor de bijzonder goede vakantie, de goede voeding, voor de zorg en de verzorging, maar ook voor de cadeaus.
Alesia heeft het erg naar haar zin gehad, ze heeft veel indrukken opgedaan en heeft veel verhalen over de reis, over Holland en over iedereen de geholpen heeft en voor de kinderen gezorgd hebben.
Lieve Wilna, geef van ons de hartelijke groeten en onze dankbaarheid aan allemaal: Maarten, Margriet, Ans, Kunder en Ton.
We zijn blij, dat er in het verre Holland mensen zijn met zo'n goed hart en dat wij ze hebben leren kennen.
Ook bedankt voor de cadeaus. Wij leven erg bescheiden, daarom is alles heel goed bruikbaar.
Kom ons eens bezoeken in Wit Rusland, wij zullen blij zijn.
Voor allemaal alle goeds!
Ja, en dat God jullie mag behoeden!
 
 

2 mei 2007.

Anton.jpg
Onderstaande mail ontvangen van de moeder van Anton, een van de kinderen die bij ons was:
 
Geachte Werkgroep!
Hartelijke bedankt, voor de organisatie van  de goede vakantie van mijn zoon, Anton Novikova.
Voor hem was deze reis zeer aangenaam en een goede herinnering. Alles bij jullie heeft hij heel fijn
gevonden. Het was vrolijk en interessant.
Allemaal, die aan de organisatie van deze vakantie voor onze kinderen hebben deelgenomen, onze hartelijke dank.
Met achting,
Fam. Novikova
 
 

Children in Trouble(CIT) Barneveld - info@citbarneveld.nl