SRK werkgroep
Children in Trouble BarneveldNon-profitorganisatie

Adoptiekinderen

Enkele jaren geleden heeft onze moederorganisatie SRK besloten om het project “financiële adoptie” in te voeren.
Dit programma is een groot succes.
Kinderen zien weer een toekomst, er is een extraatje, en de hulp motiveert in een soms uitzichtloos bestaan.
 
Medewerkers van HelpPeople (afdeling van SRK in Minsk) en vrijwilligers in de regio’s houden contact met de gezinnen en controleren deze, zodat de financiële bijdrage besteed wordt volgens afspraak.
 
Na de ziekte moet het kind weer opnieuw in het leven komen te staan, de school weer oppakken. De gezinnen die het door de ingrijpende ziekte van het kind, enorm moeilijk hebben gehad wegens de hoge kosten van medicijnen, bezoeken aan artsen en verblijf in het ziekenhuis, hebben daardoor vaak hun baan verloren. De verzorging van de kinderen in ziekenhuizen gebeurt veelal door de ouders zelf. Deze kosten, maar ook de reiskosten zijn voor de ouders of familie zelf.
 
Ouders smeken vaak om hulp!
 
Men krijgt een foto van het “geadopteerde kind” en de beschrijving van de gezinssituatie, voorts worden er berichten van en over het kind gestuurd over het wel en wee van het gezin.
Onze CIT werkgroep heeft 3 kinderen “financieel geadopteerd” om zodoende deze gezinnen wat ondersteuning te geven.
 
 

Katja Galinovskaja

xcKatja Galinovskaja.jpg
 
 
Geboren 28-11-2008, woont in Minsk.
Vader werkt op een fabriek en heeft een laag salaris. Moeder werkt niet. Zij zorgt voor Katja. Katja heeft een broer, Aleksej van 7 jaar. Katja is onder behandeling van het kinderoncologisch centrum sinds 19-12-2008. Diagnose: neuroblastoma. Zij heeft problemen met haar ruggengraat en is inmiddels al 2 x geopereerd. Volgt diverse chemotherapiën thuis. Deze behandeling duurt ongeveer 1,5 jaar. Nu moet haar moeder met Katje naar Moskou, naar het oncologisch centrum voor kinderen voor instructies met radioactieve jodium om te zien of er na een operatie nog kankercellen zijn. Het geld wordt gebruikt om de reis naar Moskou te bekostigen.

Dmitry Martyniuk

xcDmitry Martyniuk.jpg
 
 
Geboren 03-12-2008, woont in Grodno.
Vader werkt bij een bouwbedrijf. Zijn salaris is ongeveer € 50 per maand. Moeder werkt niet, zij zorgt voor haar zoon. Opa en oma wonen samen met een tante en haar zoon bij Dmitry in huis op een 3 kamer flatje. Dmitry wordt behandeld in het kinderoncologisch centrum sinds 15-12-2008. Heeft al 3 operaties gehad. Diagnose: gepatooblastoma (leverkanker). Hij heeft inmiddels al 8 chemokuren gehad, zijn milt en rechterkant van de lever is verwijderd. Dmitry krijgt een uitkering van de regering, ongeveer € 100 per maand.

Lera Hlimonenkova

xcLera Hlimonenkova.jpg
 
 
Geboren 03-01-2008, woont in Gomel.
Vader is vorig jaar overleden. Moeder werkt niet, zij is bij haar dochter in de kliniek. Lera wordt al sinds haar geboorte behandeld. Diagnose: Gemongioma (kankercellen in lever en milt en bloedvaten), 2 voeten van het meisje zijn nu in het gips i.v.m. hersenverlamming. Haar moeder ontvangt een klein pensioen wat geheel aan medicijnen opgaat.
 
 
 

Yulia Kozlova

Yulia is geboren op 08-01-1994 en komt uit O. Garadok, zij was daar voor verpleging.
Yulia is gezond geboren en heeft in haar jongste leven een gewoon leven geleid, tot zij als jonge tiener een tumor in haar hersenen kreeg. Door de behandeling hiervoor is haar geheugen sterk achteruit gegaan.
Haar oma is altijd bij haar in het ziekenhuis geweest, zodat haar moeder kon blijven werken en zij zo toch een stukje inkomen had.
Voor haar ziekte deed Yulia aan professionele sport.
 

Alexander Giz

Alexander is geboren op 25-04-1993 en heeft op jonge leeftijd een hersentumor gehad. Hij is daarvoor behandeld in Minsk, maar zijn geheugen is door de tumor en de behandeling hiervoor zo beschadigd, dat hij lang het gedrag van een klein kind heeft gehouden. In 2010 op 17 jarige leeftijd, was zijn verstand ongeveer als van een 10 tot 12 jarige. Na zijn behandeling is hij naar O. Garadok gegaan voor verpleging. Hij blijft onder controle.
Inmiddels gaat het langzaam wat vooruit met hem.
 
 

Verslagen van adoptiekinderen over het jaar 2012

 
Alexander Giz
1ste kwartaal
26-01-2012
Lieve vrienden!
Prettig Kerstfeest en Gelukkig Nieuwjaar!
Hartelijk bedankt voor jullie financiële ondersteuning.
Familie Giz.
 
2de kwartaal
07-04-2012
Hallo!
Vanuit een zuiver hart bedanken we jullie voor jullie hulp en ondersteuning.
In deze voor ons moeilijke tijd keren jullie je niet van ons af, maar behandelen jullie ons met begrip en sympathie. Voor ons is dat onbetaalbaar. Wij danken jullie.
Laat de Heer jullie zegenen voor jullie goede hart. Vrede, een goede gezondheid voor jullie en je je familie.
Hartelijk bedankt.
Familie Alexander Giz.
 
3de kwartaal
Goedendag. Ik wil mijn diepe dankbaarheid uitspreken voor het feit dat ons de mogelijkheid gegeven wordt om te geloven in wonderen, om te geloven in jezelf, om te geloven dat zelfs na al het lijden in dit leven, het weer veilig is om verder te gaan.
Hartelijk dank voor deze warme en financiële steun! Door middel van een dergelijk gevoel, dat sympathieke mensen ons geven, dat ons land toch altijd gevuld zal zijn met zonlicht en een glimlach.
Alexander Giz
 
4de kwartaal
Hallo, Ik wil mijn grote dankbaarheid uiten voor jullie warme steun, voor het geld.
Dankzij jullie is onze wereld vol van zonlicht en glimlachen!
Alexander Giz.
 
Yulia Kozlova
1ste kwartaal
07-04-2012
Goede morgen, lieve vrienden van ver weg!
Bedankt voor jullie vriendelijkheid en humanitaire ondersteuning, materiaal assistentie en morele steun.
Mijn dochter studeert nu voor een jaar aan het college, zij doet haar best. Wij bidden tot God en vragen hem om gezondheid voor onze kleine meid.
De geld van het eerste kwartaal hebben wij besteed voor haar onderwijs. Dank zij de organisatoren van de financiële hulp is dit mogelijk. Mag de Heere God u en uw gezin beschermen.
Met respect en dankbaarheid,
Julia, moeder en grootmoeder.
 
2de kwartaal
Bedankt voor jullie hulp welke jullie geven voor mijn dochter Julia. Zij heeft het eerste deel van de college beëindigd en heeft veel plezier in haar studie. Jullie hulp helpt veel bij het betalen van de colleges. Bedankt voor jullie vriendelijkheid en attentie!
Dat God jullie moge zegenen!
 
3de kwartaal
Hallo lieve vrienden!
Hartelijk bedankt dat jullie ons nog steeds herinneren en dat jullie ons leed begrijpen en ons blijven steunen. Julia studeert, haar gezondheid is herstellende.
 
4de kwartaal
God zegene jullie.
Met groot respect van moeder Irina en oma Praskoviya.
 
Fam. Martinyuk
2e kwartaal
Goedendag,
Hier schrijft aan jullie de familie Martynyuk. Op 15 mei 2012 zijn we naar Minsk geweest voor de volgende controles.  Uit de resultaten van de analyses van de hemoglobeline blijkt dat dit is en  op de echografie blijken de leukocyten ook beter te worden, ook het KT-IT onderzoek was goed. Dmitri kreeg van dit alles een allergie en had daar speciale medicijnen voor nodig, deze behandeling is duur en jullie financiële bijdrage gebruiken we hiervoor.
Jullie doen veel goeds voor onze kinderen, bedankt!
Gods zegen voor u en uw gezinnen.
Met hoogachting en dankbaarheid, familie Martinyuk.
 
3de kwartaal
Goedendag,
Op 22 december zijn we naar Barovlyani geweest voor een check-up voor Dima’s gezondheid. Dima ging vanaf augustus naar de kleuterschool.  Er zijn daar diverse secties en er is een zwembad. Dima heeft problemen met zijn voeten en heeft speciale schoenen en speciale fysieke begeleiding nodig. Hij valt vaak en is gauw ziek. Ook heeft hij een operatie aan zijn oren gehad.
Hartelijk bedankt voor jullie hulp. Wij moeten veel extra spullen kopen voor Dima, die hij nodig heeft voor op de kleuterschool.
 
4de kwartaal
Nogmaals heel, heel hartelijk bedankt.
Met hoogachting, fam. Martinyuk
 
Katja Galinovskaja
Wij hebben het geld dat wij voor Katja hebben gekregen besteed aan medicijnen en andere benodigdheden, zoals bijvoorbeeld Pampers.
Hartelijk bedankt voor jullie hulp.
 
Lera Hlimenkova
1ste kwartaal
26-01-2012 Hallo lieve vrienden uit Holland!
Hartelijk bedankt voor jullie hulp. Het is heel belangrijk voor ons. Ik moet thuis blijven bij mijn zieke dochter. Zij heeft zwellingen en cerebrale verlamming. Zij kan niet lopen. Jullie geld is heel belangrijk voor mij. Ik gebruik het geld voor medicijnen voor Vera. Zij houdt van tekenen. Ik koop zoveel als mogelijk is daarvoor. Zij wil graag artieste worden. Zij vecht voor haar leven en heeft daar hulp bij nodig. Lieve vrienden uit Holland! Dank jullie hartelijk voor jullie hulp, voor de support en voor de liefdadigheid naar mijn dochter.
Tot ziens, fam. Hlimonenkova
 
2de kwartaal
07-04-2012 Hallo lieve vrienden.
Bedankt voor jullie financiële hulp. Wij hebben dat nu heel erg nodig, want Valerie is begonnen met rehabilitatie en dat kost heel veel geld.
Ik feliciteer jullie met Pasen. Ik wens jullie het allerbeste.
Met liefde, fam. Hlimonenkova
 
3de kwartaal
Hallo lieve mensen,
Bedankt voor jullie hulp en ondersteuning.
We gebruiken het geld voor Lera’s rehabilitatie en kopen wat presentjes voor Lera.
Gelukkig Nieuwjaar zal dit jaar met kaarsen zijn, dank zij jullie. 
 
4de kwartaal
Fijne Kerstdagen en Gelukkig Nieuwjaar!
God zegene jullie!
  
 

Brieven en verslagen over het jaar 2010

23 december 2010
Hallo, lieve Wilna.
Hier schrijft aan jou het gezin Martyniuk.
Nog bedankt voor je brief. Sorry dat het zo lang duurde voor wij reageren op je brief.
We waren in het dorp Borovliany. We gaan er een keer per kwartaal heen. Onze zoon Dima is 3 december 2010 twee jaar oud geworden. Hij is een erg intelligent en nieuwsgierig kind. Ik dank jullie voor de hulp die jullie u ons geven. Met dit geld kopen we voor Dima luiers, babyvoeding, kleding en medicijnen.
We kijken uit naar een volledig herstel van onze jongen. We gaan met hem naar  alle soorten van zijn heilige plaatsen, en bidden voor zijn gezondheid.
Wij sturen je enkele foto's van ons kind.
Wilna, wij wensen u en uw familie en vrienden van jullie organisatie een goede gezondheid en al het beste, schoonheid en licht. Laat de Beschermengel altijd bij jullie zijn.
Hierbij onze oprechte felicitaties voor een vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar! Laat alle het slechte en negatieve in het oude jaar blijven. En in het nieuwe jaar – dat onze dromen uit mogen komen.
Nogmaals bedankt voor uw hulp.
Met respect en dankbaarheid, familie Martyniuk.
Voor foto's van Diema kijkt u bij Nieuwsberichten 2010 - Adoptiekindje Diema Martyniuk
 
4e kwartaal 2010 / 29-11-2010
Voor behandeling van Katja.
Hallo! Dit is een brief van de familie Galinovskaja voor jullie.
Wij zijn jullie erg dankbaar voor de hulp voor onze dochter Katja.
Katja was 28 november jarig, zij is nu 2 jaar. Wij waren met haar 2 weken in het ziekenhuis. Zij had een ontsteking aan haar nieren en dat beweegt een beetje. Zij had een hoge temperatuur. Op dit moment voelt zij zich niet slecht, is vrolijk, zegt al veel woorden, kijkt graag naar foto’s en plaatjes in boeken en tijdschriften en speelt met speelgoed.
Maar helaas loopt zij niet. Zij mist een wervel in de ruggengraat, ze kan niet staan, niet lopen, zij heeft zwakke spieren. Wij gaan verder met behandelen, massage en lichamelijke oefeningen. Wij zoeken in het buitenland voor hulp voor haar. Wij hebben documenten naar Duitsland en naar Israel gestuurd over de behandeling van Katja.
Wij hopen dat iemand zal reageren op onze hulpvraag en ons zal bellen voor een behandeling. Het is erg duur. Wij zamelen hiervoor geld in. Wij hopen heel erg, dat Katja beter wordt en zij zal kunnen lopen. Hartelijk bedankt voor jullie hulp.
Fijne Kerstdag en Gelukkig Nieuwjaar!!!
Voor foto's van Katja kijkt u bij Nieuwsberichten 2010 - Adoptiekindje Katja Galinovsskaja
Familie Galinovskaja
 
20-11-2010
Hallo mijn lieve Hollandse familie,
Hartelijk bedankt voor jullie financiële hulp.
Iedere keer dank ik God weer.
Ik hoop dat jullie hulp en hart, ons helpt met Lera.
Jullie geld is heel belangrijk voor mij.
Ik heb er medicijnen voor Valeria voor gekocht.
Nogmaals hartelijk bedankt voor alles.
God zegene jullie.
Tot ziens.
Met liefde,
Familie Hlimonenkova
 
12.11.2010
Ik ben moeder van Dima. Mijn naam is Svetlana. Ik wil u bedanken voor uw hulp aan ons. Dit geld zullen we besteden aan de behandeling van Dima en voor reiskosten naar het ziekenhuis in Minsk en terug naar huis.
Heel hartelijk bedankt.
 
3e kwartaal 2010 / 17-09-2010
De behandeling van Katja.
De hartelijke groeten voor jullie van Katja’s mama. Wij hebben jullie financiële hulp gekregen en zijn daar heel dankbaar voor.
Katja is heel ziek. Zij heeft veel geld nodig voor behandeling en een operatie.  Bij ons in Belarus wordt deze operatie niet gedaan. Het is belangrijk voor ons om geld te sparen, zodat zij de operatie in het buitenland kan krijgen. Maar ik werk niet.  En mijn man krijgt zo’n laag loon, daar kunnen wij amper van leven, het wordt besteed aan eten en de hoognodige dingen. Katja is nu 1 jaar en 10 maanden, maar zij kan nog niet lopen. Zij mist de 6de wervel in haar ruggengraat. Een operatie is nodig. Maar dat is erg duur. Al werken wij ons hele leven dag en nacht en sparen dat geld, zal het nog niet genoeg zijn. Het is erg zwaar voor ons, om onze dochter te zien groeien, maar dat zij niet kan lopen.
Maar wij verliezen de hoop op verbetering niet.
Wij danken jullie nogmaals voor jullie hulp.
Familie Galinovskaja.
 
18-08-2010
Hartelijk bedankt en een buiging voor wat jullie doen voor onze kinderen.
Geluk, gezondheid en voorspoed voor u en uw kinderen!
Svetlana Martyniuk,
Grodno
Wit Rusland
 
08.07.2010
Deze dag kwamen we voor een controle naar Borovlyani maar het ziekenhuis is te vol. Er is geen plaats voor Dima. We moesten enkele dagen wachten en we woonden in een hostel. Met Dima gaat het goed. In juni kregen we de sleutel van onze nieuwe flat. Maar er zijn
alleen muren en we moeten alles eerst opknappen. Het geld besteden we aan het opknappen van de ruimte voor Dima, zodat hij eerst daarheen kan.
In maart liet Dima een kop hete thee vallen. En brachten we enkele dagen door in het ziekenhuis.
Hartelijk dank voor uw hulp.
 
26.05.2010
Hallo mijn lieve Hollandse vrienden.
Hartelijk bedankt voor jullie financiële hulp. Ik dank God iedere dag hiervoor.
Ik hoop dat jullie hulp en hart ons helpt met Lera. Zij heeft veel problemen met haar voet. Zij kan niet lopen.
Ik scheef jullie een brief.
God zegene jullie.
Tot ziens.
 
2e kwartaal 2010 / 12-05-2010
Het geld is weer gebruikt voor medicijnen voor Katja.
Lieve vrienden, hallo! De groeten uit Belarus.
De beste wensen voor jullie van de familie Galinovskaja.
5 April is Katja geopereerd. Het was een uitgebreide operatie, er was druk op haar ruggenmerg, de spanning is weggehaald. Zij is geopereerd  in het ziekenhuis in Minsk.
Wij sparen geld voor het herstel en wachten op een uitnodiging uit Duitsland.
Het is erg duur, maar wij hopen daar geld voor te kunnen sparen.
Hartelijk bedankt voor jullie hulp, we kunnen dat goed gebruiken nu.
We gebruiken dit geld voor de medicijnen.
Familie Galinovskaja.
 
15.04.2010
Hallo lieve vrienden uit Holland!
Hartelijk bedankt voor jullie hulp.
Het is heel belangrijk voor ons. Ik blijf thuis om voor mijn dochter te zorgen.
Zij heeft een zwelling en cerebral paralysis (is een storing in het zenuwstelsel). Zij kan niet lopen. Jullie geld is heel belangrijk voor mij.
Ik gebruik dit geld voor Medicijnen voor Valeria.
Zij houdt van tekenen, ik koop de spullen daarvoor en hoop dat zij een kunstenares wordt.
Zij strijd voor haar leven en dit helpt.
Lieve vrienden uit Holland, Hartelijk bedankt voor jullie hulp, jullie support en liefdadigheid voor mijn dochter.
Tot ziens.
Familie Hlimonenkova.
 
03.04.2010
Ik ben Dima's moeder. Mijn naam is Svetlana. Ik zou jullie graag bedanken voor je hulp. Hartelijk bedankt! Dit
geld besteden we voor de behandeling van Dima en voor reiskosten om naar het oncologisch ziekenhuis naar Borovlyani te gaan.
 
1e kwartaal 2010 / 27-01-2010
Het geld is gebruikt voor medicijnen voor Katja.
Hallo lieve mensen! De hartelijke groeten voor jullie van Katja Galinovskaja.
Wij willen jullie hartelijk bedanken voor het geld. Jullie helpen ons heel erg.
Wij hebben een groot probleem met de gezondheid van onze dochter. Wij proberen alles voor haar te doen, maar daar hebben we veel geld voor nodig.
Alle medicijnen, alle procedures, alle medische behandelingen zijn erg duur.
Katja zal in februari opnieuw geopereerd worden, dat gebeurt in het ziekenhuis in Minsk.
Katja  kan nog steeds niet zitten, niet staan en niet lopen.
Misschien helpt de operatie haar.
Dan gaan we in mei naar Moskou voor een controle voor de oncologische ziekte en voor herstel. De kosten voor 1 herstelsessie is 6000 dollar.
Wij zijn dankbaar voor jullie hulp. Heel erg bedankt.
Familie Galinovskaja.
 
26.01.2010
Dima’s moeder heet Svetlana. Ze wil jullie geweldig bedanken voor jullie hulp vanuit Nederlands. Hartelijk bedankt.
Het geld van jullie zullen we besteden aan de behandeling van Dima en voor reis-kosten naar het ziekenhuis in Minsk.
Dima is nu naar het ziekenhuis in Borovlyani voor controle. Dima begon 2 maanden geleden zelf te lopen.
Dima’s kreeg zijn uitslag van de controle in december, zij kwamen terug naar huis op 29 december. Op 30e december kreeg Dima koorts en Dima en zijn moeder brachten 10 dagen door in het ziekenhuis in Grodno.
Dima's moeder niet werkt, ze zorgt voor Dima. Dima's vader Evgenij heeft nu ook geen werk. Hij is werkeloos.
 
 

 

Children in Trouble(CIT) Barneveld - info@citbarneveld.nl